De ce avem televiziuni HD?

As aprecia daca RCS-ul ar da drumul inapoi televiziunilor HD in sistem free. Da, inteleg ca e campionatul mondial si ca e misto de vazut un meci de fotbal in high definition, mai ales ca din asta se pot scoate bani frumosi. Dar totusi parca e incomod ca inainte de meci sa scoti antena de cablu din televizor, sa pui antena de camera ca astfel sa te uiti la TVR HD ca sa vezi meciul asa cum trebuie.

Si acum sa fim seriosi, ce sens are sa iti iei un  set-top box ca sa vezi meciurile HD, daca ai nevoie si de un HDTV ca sa poti vedea imaginile asa cum trebuie. Drept urmare RCS-ul isi limiteaza abonatii (aia putini) care au HDTV-uri la a-si cumpara set-top box-uri de la RCS pe niste bani putini, dar obligatoriu cu inca un device pus langa televizor, cu inca o telecomanda in plus. Adica sa stai sa schimbi programul de la o telecomanda si volumul televizorului de la alta.  Poate cei de la RCS nu stiu dar televizoarele HDTV au sistemul pe care ei il vand ca set-top box inclus default. Cel mai rau pentru canalele codate e nevoie doar de un CI module, care se leaga in televizor pe PCMCIA si astfel se evita problema cu 2 telecomenzi, o priza in plus, inca un device si inca 2 – 3 cabluri in plus atarnand prin camera.

Bineinteles, deviceurile astea si totate solutiile pentru propietarii de HDTV-uri exista peste tot in lume, mai putin la noi, unde trebuie sa iti iei neaparat un device in plus ca sa vezi niste canale pe care televizorul tau ar sti sa le vada automat.

Atunci de ce ne mai chinuim sa facem televiziuni HD? Ca sa ne chinuim si ca sa ne aglomeram casele cu inca niste echipamente inutile?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply