De ce este misto o benzinarie automata

V-am povestit zilele trecute de cei de la AutoMat, ce concursuri au si ca abia au venit in Romania si ca se extind aici. Drept urmare am vrut sa ii si incerc. Adica, cat de usor o fi sa te duci la o benzinarie, sa alimentezi si sa pleci imediat ce ai pus pistolul inapoi in pompa. Sau cat de greu.

Asa ca m-am dus la prima benzinarie AutoMat din zona, la Slatina. Asta pana cand se deschid benzinariile din Bucuresti, lucru care se va intampla curand. Sa va povestesc cum a fost. Ajung la Slatina, gasesc benzinaria, in parcarea de la Kaufland si surpriza … era coada la benzinarie. Stau si ma uit de ce, preturile erau mai mici decat la benzinariile normale. Si asta conteaza. Bine, ca oamenii de acolo stateau sa bage benzina de 30, respectiv 50 de lei, asta e trendul in zona.
Pun si eu masina la pompa si dau sa alimentez. Ai un ecran ca la bancomat, butoane, loc de bagat banconote si loc de bagat cardul. Peste tot in jur instructiuni si indicatii, pentru ca asa e normal. Procedura e simpla si extraordinar de misto. Te duci la ecranasul ala si bagi cardul de exemplu (poti sa alimentezi si cu cash) in fanta. Selectezi de cat vrei sa alimentezi, de 10, 20, 30, 300, 400 de lei etc si selectezi pompa, pompa unu sau pompa 2, dupa caz. Dupa care ridici pistolul, il bagi in rezervor si curge combustibil. Partea buna e ca daca tu ai selectat acolo sa alimentezi de 50 de lei, bagi in rezervor fix 50 de lei, pompa oprindu-se si stiind sa se opreasca fix la 50 de lei selectati acolo. In schimb, daca ai chef sa zicem sa faci plinul si selectezi 400 de lei pentru asta, iar in masina iti intra combustibil doar de vreo 178,23 lei, doar suma asta va fi debitata de pe card, nimic mai mult. Tzac, pac, in 2 minute ai terminat toata distractia.

Daca in schimb gresesti ceva, cum am facut eu spre exemplu, am selectat suma, am ridicat pistolul si am vrut sa alimentez direct, fara sa selectez pompa intai (ca nu m-am uitat la ce scrie pe ecran) tranzactia e oprita si nu pierzi nici un ban. Bine, ai buton de asistenta non-stop, camera video si difuzor daca vrei sa te vada un reprezentant de la suport clienti si sa iti ofere ajutor daca ai nevoie neaparata de asa ceva. La mine n-a fost cazul.

Cand m-am dus sa alimentez de la AutoMat eram putin sceptic de calitatea combustibilului de acolo, pentru ca eu alimentez doar un singur tip de combustibil de la un singur producator, asa simt eu ca merge masina mai bine. Iar motorina pe care am gasit-o acolo a fost exact ce imi trebuia pentru masina.
Si daca ai nevoie in aceeasi benzinarie avem asa: dozator de cafea, automat de mancare si bauturi, pompa de benzina, bancomat de la BRD. No, ce sa vrei mai mult? Nu ai baiatul ala de la benzinarie care vine la tine sa te agaseze sa iti spele parbrizul si sa iti faca plinul, ca sa ii dai si lui o shpaga. Dar cine are nevoie de asta.

Cum arata benzinaria AutoMat, iata aici. Si cand vin in Bucuresti, o sa am grija sa ma duc pe la ei, nu de alta, dar nu o sa imi mai bat capul asteptand la casa dupa alti clienti, plus ca pe criza asta, la un plin cei 10 – 20 de mii economisiti (sau cati sunt) conteaza.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: