De ce Las Vegas?

Sunt la Las Vegas de Duminica. Datorita diferentei de fus orar de fix 10 ore, la voi este deja luni seara, in timp ce la mine abia a inceput ziua de luni.
Welcome to Las Vegas
Sunt aici la invitatia HP, la conferinta HP Discover 2013. Conferinta e una mare, atat timp cat HP a inchiriat pentru aceasta aproape tot hotelul The Venitian. Daca e sa vorbim despre hotel, unii ar spune ca e kitchos, eu zic doar ca e extrem de bine realizat si ca daca aveti drum pe aici, merita sa-l vizitati. Dar despre atractiile turisticile din Las Vegas, voi mai reveni. Sa vorbim despre HP.

Cei de la HP au invitat astazi aici, zilele acestea multi jurnalisti din intreaga lume pentru a le prezenta solutiile HP pentru ceea ce inseamna cloud si big data processing. Cloud stiti ce inseamna, solutii de stocare si servere. Ei bine, big data inseamna intr-o traducere mot-a-mot big data sau multe date. Ei bine, acestea sunt acele date pe care pana acum nu le bagam in seama, dar acestea sunt folositoare. Gen datele pe care le avem de la camerele de supraveghere, datele pe care le avem de la instalatiile de aer conditionat, de la senzorii din trafic si asa mai departe. In principiu orice dispozitiv electronic cu care interactionam in lumea asta, genereaza big data, iar aceste date trebuie stocate si procesate. Trebuie procesate, pentru a genera rapoarte de functionare, dar si pentru a vedea ce obiceiuri au oamenii si pentru a anticipa aceste obiceiuri. Spre exemplu atunci cand ploua, oamenii prefera sa faca cumparaturi de un anume fel. Toate aceste date exista, inregistrate automat, dar in principiu nimeni nu le foloseste. Si toate aceste date pot doar sa ne faca viata mai usoara.
Cam despre asta se va discuta la conferinta HP, dar sper sa fie atacate si mai multe alte subiecte, gen viitorul desktopurilor lor care au impanzit hotelul, eventuale tablete dar si alte reactii pe care le poate avea HP cu privire la concurenta acerba din piata IT.
De mentionat si faptul ca pe langa HP, alaturi in Las Vegas (care nu e foarte mare) exista si o conferinta a celor de la IBM, care fac pariu ca vor ataca aceleasi solutii si probleme – cloud si big data.

Si ca tot am vorbit de tehnologie, americanii inca sunt departe fata de restul lumii. Adica acoperirea telefonica mobila e destul de deficitara, atat timp cat in camera de hotel nu am semnal pe mobil. Afara sunt destule zone chiar in centru (sau ma rog, totul e centru aici) unde nici AT&T si nici T-mobile n-au semnal. Si nu semnal 4G, cum ma asteptam ci nici un fel de semnal. Ca sa nu zic ca telefonul nu poate schimba tipul de banda singur. Adica trebuie sa alegi daca vrei sa stai in 4G sau in GSM.

Daca e sa vorbim despre vreme, atunci eu sunt foarte suparat pe americani. Si asta dintr-un simplu motiv. Afara sunt 40 de grade, fiind desert si foarte uscat deci. In schimb, in fiecare cladire sunt 16 grade. Asa ca e foarte greu sa gasesti o solutie prin care sa te imbraci corespunzator. De altfel, in interior trebuie sa stai cu sacoul pe tine pentru ca e foarte frig, iar afara trebuie sa stai in tricou pentru ca e foarte cald.

Iar despre Las Vegas, cum e aici si de ce orasul pacatelor seamana foarte foarte mult cu Mamaia de la noi, intr-un articol viitor. Ma duc intr-un mall sa vad daca gasesc ceva de imbracat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply