De ce nu promovam filmele romanesti? Luni la TVR 2 Efectul Genovese

Stiati ca TVR s-a apucat iar sa produca filme? Nu, nu stiati pentru ca nu aveti de unde. Stiati ca TVR difuzeaza filmele pe care le produce. Si iarasi nu stiati pentru ca TVR e pe canalul 40 si ceva pe digital, undeva ingramadit intre altele, asa cum au avut loc in multiplexorul operatorului de cablu.

Va amintiti de filmele americane? Cand cineva il suna pe altcineva si ii spune, da pe canalul 31? Acolo toata lumea are aceleasi canale in aceeasi ordine de la operatorul de cablu. Si la noi e la fel acum, dar nimeni nu comunica acest lucru. Pentru ca e important sa ai impresia ca tu ai fani pentru televiziunea ta, in loc sa ii faci pe oameni sa iti si urmareasca programele.

Revenind la film. TVR, dupa o lunga perioada, a inceput sa produca iar filme artistice. Sunt acele filme pe care le stiam inainte sub formatul de teatru pentru televiziune, iar productiile sunt bune. Insa, promovarea lor nu exista. Pentru ca nu mai ramane buget si pentru promovare.

EFECTUL GENOVESE (2012)

[Prin sintagma „efectul / sindromul Genovese”, dicţionarele de psihologie socială definesc fenomenul în care martorii unui moment de agresiune individuală sau colectivă refuză implicarea, asistând pasivi, fără să intervină în ajutorul victimei şi fără să alerteze autorităţile. Respectivul sindrom a fost numit astfel după ce, în 1964, tânăra americancă Kitty Genovese, aflată într-o situaţie–limită, nu a beneficiat de ajutorul salvator al martorilor. ]

Alina Nelega (regizor) a dat acest titlu unei piese care vorbeşte despre Securitate şi informatori, despre minciuni şi trădări, dar şi despre neputinţa de a face pasul decisiv în vederea demascării celor care au făcut, într-un moment al vieţii lor, pactul cu diavolul.

Luni, 25 noiembrie 2013, la TVR2, la ora 20:10 va fi difuzat in premiera filmul artistic “Efectul Genovese”.

Si stiti ce mi se pare absurd? Ca informatia despre filmul asta mi-a venit ca o rugaminte de la cineva care s-a ocupat de productia lui. Nu de la departamentul de marketing/PR al TVR. Ei se pot scuza ca au publicat o stire cu limbaj de lemn pe siteul institutiei. Dar au si o scuza. Au salarii mici in TVR, in timp ce altii dau bugete pe alte chestii inutile. Ah, uitasem cine e director general sau cum functioneaza treburile la etajul 12.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply