De ce urasc Biserica

statuiebisericacatolica040

Din cauza asta (click pe poza pentru a mari).

Pentru ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii. E simplu, ai facut un “pacat” trebuie sa platesti. Sau, pentru ca sunt toate scumpe trebuie sa ajutam biserica, institutie care nu este SRL (in acte).
Sunt curios, cu ce le ajuta pe doamnele disperate din imagine sa cumpere ce cumpara, le ajuta sa se mantuiasca, le ajuta sa li se ierte pacate, le aduce noroc? Se vor duce dupa aia sa puna la LOTO in speranta ca vor avea parte de castiguri fabuloase nu? Se vor duce dupa aia si se vor certa cu toti vecinii, nu de alta dar au fost la biserica, au cumparat o iconita si e Dumnezeu cu ele si le-a iertat pacatele nu?
Si biserica ce face? Comert? De ce? Pentru ca asa au vazut ca au facut si fariseii aia undeva in Biblie, insa acolo a venit unul pe nume Isus si le-a stricat afacerea. Acuma nu sunt semne ca ar veni … asa ca … orice afacere facem in spatele Bisericii, e total acoperita, mai ales … e lipsita de taxe. Nu de alta, dar … zi tu de nu e misto, sa stai sa vinzi, sa nu trebuiasca sa platesti impozit la stat, sa nu vina nimeni sa se amestece in taxele, veniturile, sau cheltuielile tale. Si intre timp, doua ore pe zi poti sa iti rapesti ceva timp liber sa ii pacalesti pe unii ca e mai bine sa se intoarca cu fata la Dumnezeu. Eventual, sa iti dea tie toata avutia lor. Nu de alta, dar … la fel au facut si altii in trecut.

Biserica dupa ’90? Un SRL pe care nu-l verifica nimeni, ce nu plateste impozite, ce e independent in interiorul statului.
Si daca va trece prin cap sa cititi asta si sa ma acuzati ca pe mine m-a ajutat Biserica si ca au fost alaturi de mine v-as numi farisei, v-as aminti cine a facut rost de loc de veci, mai ales, cine a propus solutia avortului si cine s-a chinuit dupa aceea. Dar, astea sunt doar polemici.
Si inca una, invatatura crestina n-are nici o legatura cu ceea ce se intampla in Biserica. De asemenea e total neadaptata vremurilor actuale, nu din cauza ei, din cauza celor care o aplica si propovaduiesc.

Poza via Rechinu: Biserica Sf. apostoli Petru si Paul – Pitesti 15 iunie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “De ce urasc Biserica

  1. bravo
    in vremuri de pandemie biserica ortodoxa are partid AUR
    nu au lasat credinciosii la pupat icoane
    toata mizeria ca nu este covid si anti vaccin de la popi a plecat
    rusine BOR

Leave a Reply