De unde stii ca stomatologul iti face treaba buna?

Stomatologii sunt cei mai tari oameni din lumea asta. Daca voi credeti ca bancherii sunt cei care va conduc sau doctorul personal sau duhovnicul ala care va stie toate pacatele, nu nu e asta, stomatologii frate. Adica astia va fac chestii prin gura si iti zic, gata am rezolvat. Tu habar n-ai ce face acolo ca n-ai ochi sa vezi in gura ta, asa ca mergi pe incredere, iar la final primesti raspunsul. V-am facut asta, asta, asta, va costa atat.

Inevitabil trebuie sa platesti.

Si vei plati cu siguranta in bani sau in natura. In bani platiti consultatia, conform cu lista de preturi, preturi pe care oricum nu le cunoasteti ca manopera aia include de la buna ziua, la o strangere de mana si la faptul ca a utilizat nu stiu ce ser, dar si nu stiu ce tampon de nu stiu unde. In natura platesti atunci cand  afli ce ti-a facut stomatologul in gura. Adica tu ai venit sa iti scoti o masea, dar ai aflat ca intre timp ti-a pilit si nu stiu ce dinte, ti-a curatat si nu stiu ce canal (de irigatie?!)

Si cum stai tu cu gura deschisa asa auzi: b52 carie nu stiu de care, care face nu stiu ce. Dupa care: 34b premloar, deplasare nu stiu de care, mormait. Dupa care: cheama-l pe Mircea (nume fictiv!) sa vada asta. Dupa care Mircea vine si zice: whoaaaa! dar e treaba serioasa aici! Dupa care Mircea mai cheama vreo doi trei prieteni si uite asa se uita in gura ta toata clinica si se da cu parerea. Si la final afli, da dar nu e grav. Dar e de lucru si trebuie sa purtati aparat. Si eu intreb, dar cat costa? Cand? Cum? Pai va zicem noi.

Si totusi cine da garantia?

Am ajuns la concluzia dupa 3 zile de stomatologi, in 2010, ca fiecare stomatolog are parerea lui.  Ziceam ca intre timp s-a schimbat tehnologia de reparatii stomatologice. Da, s-au schimbat o groaza de chestii, dar principiile au ramas aceleasi. Fiecare stomatolog are parerea lui, fiecare are stilul lui de lucru, iar din pacate de fiecare data auzi o groaza de oameni care se plang de stomatologii lor. Auzi povesti criminale de oameni care s-au trezit cu dinti piliti, care s-au trezit cu carii facute, care s-au trezit cu chestii ranite prin gura, probabil din cauza faptului ca stomatologul lor ar fi dorit sa se asigure ca astfel castiga clientii.

Oare exista vreun organism care sa verifice stomatologii, care sa se dea cu parerea in gura unui om si sa zica ca cineva a facut o treaba buna sau nu. Adica daca eu vreau sa verific ce a facut cineva, pot sa ma duc undeva unde va fi pe bune sau ma duc la altcineva care sa se dea cu parerea? Si aici e clar ca sunt si pot exista o groaza de habarnisti si de specialisti de altfel.

Despre ce greseli face stomatologul si cam cum ar trebui sa fie, intr-un articol viitor.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: