Despre refinantare si de ce merita?

Am stat sa urmaresc, nu foarte atent zilele astea discutiile pe baza refinantarii si a noului serviciu lansat de BCR. Acum ca sunt lucrurile putin mai linistite si nu mai e verva asta puternica, putem vorbi cu puncte si gandi clar.

 

Campania Blogalinitative

Blogalinitiative e un fel de hashtag daca vreti sa folosim o caracterizare dintr-un singur cuvant, prin care teoretic blogosfera se pune la treaba. Daca vreti sa o zic intr-un alt fel, aceasta intitativa nu vrea sa ia painea de la gura a agentiilor de publicitate, ci vrea sa le ofere alternative, sa le explice ca altfel se poate gasi si o abordare si mai misto a unei campanii. Iar acum exact asta face, ne arata ca si bloggerii si oamenii din online si oamenii de online din agentii pot veni cu idei ca sa faca o campanie suficient de buna, iar in urma ei se pot alege cu premii.

Asa ca eu ma uit acum dupa copywriteri, dupa bloggeri, dupa designeri si astept sa ii vad ca se implica in campania asta sa castige, dupa caz, 1.500 de euro (mai mult decat salariul pe o luna), 2 ipaduri de 16 giga (suficiente) sau 8 telefoane HTC.

Si pentru ca aici nu se alearga dupa linkuri si liekuri, ci dupa performanta si calitate, exista un juriu format din cineva de la Revista Biz, si un reprezentant al blogal intiative care vor analiza ofertele si vor categorisi mesajele. Celalalt lucru e ca orice intentie de participare la campanie trebuie anuntata pe mailul contact at blogalinitiative.ro, ca sa poata fi validata si oricine poate castiga premiile astea, dar si oricine va putea folosi campania asta ca portofoliu. Uite, angajati-ma ca eu am facut asta si asta si asta pentru blogal initiative si clientul BCR.

Despre refinantare

Ei bine, refinantarea nu e mare lucru ci e doar strangerea creditelor existente intr-unul singur. Spre exemplu eu acum am doua credite, intentionez sa am 3. Teoretic va trebui sa alerg cu ele la fiecare banca, sa fiu atent la fiecare schimbare de dobanzi sa ma chinui sa platesc in trei locuri diferite trei rate pentru trei chestii, o intreaga bataie de cap toata luna, ca va dati seama ca nu se vor potrivi toate creditele sa fie in aceeasi zi cu scadenta.

Refinantarea presupune simplu strangerea tuturor creditelor astora intr-unul singur nou. Adica banca la care faci refinantarea iti plateste tie toate creditele tale si tu te intelegi cu ea cum ii dai banii si in cat timp. Sa zicem ca ti-ai luat o casa si o masina, deci doua credite, pe casa ai ipoteca, pe masina ai gaj pentru banca. Si zici ca ai vrea sa le vinzi sau macar sa vinzi una din ele. Teoretic n-ai cum decat daca achiti inainte integral creditul ala. Asa, printr-o refinantare, reusesti sa achiti creditul ala.

Povestea tehnica a refinantarii

Si pentru ca ati lipsit la orele de economie de la scoala, sunt convins, nu toata lumea stie si despre ce e vorba intr-o banca. Tehnic sunt cateva tipuri de dobanzi. Cei care au creditele cu dobanda fixa sunt cei mai fericiti. In schimb cei care au credite cu dobanda variabila pot prin refinantarea creditului sa schimbe atat moneda in care fac rambursarea, dar si tipul dobanzii. In oferta de la BCR, avantajele sunt ca nu exista costuri de transfer – achitandu-se de catre banca toate taxele notariale, banca asigura comision analiză zero, asigurarea imobilului gratuit, în funcție de tipul creditului, precum și alte avantaje.

De ce ai refinanta un credit?

Momentan eu nu simt nevoia sa refinantez un credit, sunt abia la inceput. Dar cu timpul se vor aduna destule. Se vor aduna economii, se vor aduna alte proiecte si asa mai departe. Pana la urma acestea trebuie ori stranse intr-un singur loc, ori lichidate. Si singura solutie va fi atunci refinantarea. Iar plata in avans va fi cel mai usor lucru de facut intr-un singur loc, decat sa fie facuta in alte parti (stiti ca trebuie o groaza de acte, anuntat inainte, cereri, anuntat ca veniti cu sacul de bani la banca si asa mai departe).

 

Cam asta e despre refinantare. Mi-a scapat ceva? V-ati facut o idee despre campanie? Hai sa va vad ce creativitate aveti, dar fiti atenti ca voi participa si eu in concurs, deci trebuie sa fiti mai buni ca mine.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply