Despre vreme

Astazi a fost a doua data consecutiva cand institul national de meteorologie a dat o avertizare meteo de tip nowcasting (asa se cheama, traiasca), in care anuntau ca in Bucuresti vor fi averse importante, caderi de grindina si vant puternic.
M-am uitat pe geam si am vazut un @nornegru. Dupa cinci minute norul asta s-a transformat intr-un norisor din care se vedea in departare ca ploua. Ma gandeam ca vine o rapaiala astfel incat sa se inunde Bucurestiul, sa fie sfarsitul lumii, sa se intample ceva rau si sa fim niste sinistrati aici.
Nu s-a intamplat nimic din toate astea. A batut putin vantul si a stropit putin, atat cat sa ridice praful si sa I’ll aseze la loc sub forma de noroi.
In schimb la Resita, unde n-au fost avertizari meteo, a plouat cu galeata, s-au inundat niste strazi si lumea s-a bucurat.

Ma intreb totusi ce sens au avertizarile astea meteo daca nu se intampla. Si daca afara ploua, nu e normal sa se intample asa ceva? Trebuie avertizare meteo? Inteleg ca meteorologia a evoluat si ca avem radare performante, dupa care ne ghidam ca sa vedem cand ploua si cat ploua, dar stim sa interpretam corect datele alea? Si o ploaie normala, chiar are nevoie de avertizare meteo?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply