Din cand in cand se iau masuri

Teoretic suntem o tara libera. Practic legile care ne inconjoara ne limiteaza libertatea asta. De altfel limitarile astea sunt facute tot spre binele nostru. Si nu ar exista amenzi, daca ar exista civilizatie si bun simt. Dar nu poti civiliza pe cineva decat prin amenzi si pedepse aspre. Eu am tot spus lucrurile astea. Atunci:

Întruniţi în şedinţă publică în data de 29.11.2011, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni:

Amendă în cuantum de 12.000  postului Antena 1 şi amendă  în cuantum de 10.000  postului Antena 3 pentru mai multe ediţii ale emisiunii “În gura presei”, difuzate în perioada septembrie – noiembrie 2011, în care nu s-au respectat prevederile art. 34 alin. 1 din Codul audiovizualului (“Orice persoană are dreptul la propria imagine”) şi ale art. 40 alin. 3 din Cod referitoare la obligaţiile moderatorului. La stabilirea sancţiunii pentru postul Antena 1, s-a avut în vedere faptul că emisiunea este difuzată, în reluare, dimineaţa, la o oră destinată audienţei generale. Radiodifuzorul nu a ţinut seama de prevederile art. 39 alin. 2 din Legea audiovizualului referitoare la protecţia copiilor şi nici de criteriile în  funcţie de care se clasifică programele difuzate pentru asigurarea protecţiei minorului, printre care cele stipulate de art. 19 alin. 1 şi 2 din Cod,  respectiv “lit. b) utilizarea violenţei şi rolul acesteia în rezolvarea problemelor” şi “lit. k) calitatea şi tipologia limbajului”.

 

Si pentru ce. Apropo, voi de ce va uitati la Badea? Ca eu nu inteleg.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply