Dragi copii, mergeti la stomatolog

Pe principiul ce e rau numai o data in viata se intampla, azi avem o povestire cu talc si o imagine exemplificativa.

dental nerve

Undeva acum vreo 10 ani si ceva, cred ca inainte de 2000,  a aparut o carie prin maselele mele, iar dintele din fata nu era asa de proeminent.  Ajung la stomatolog si aflu ca trebuie extractie. Va dati seama ca pe vremea aia inca se facea stomatologie cu dalta, iar orice carie interesanta se termina prin extractie. Asa incat am aflat ca trebuie sa imi scot niste masele. Bine zic, ce paguba sa fie. Peste cateva luni o sa vin inapoi sa pun chestii. Povestea include sange, deci cititi doar daca va simtiti tari de inima. Si pe scaunul de stomatolog, injectie, tzac pac, sa scoatem o masea. Prima iese yupiii direct, fara durere, uite ce mare si frumoasa era, dar si cariata. A doua iese jumatate, dupa care se rupe, face trosc, plosc, se intampla chestii prin gura mea. Si dai si se chinuia doctorita sa scoata maseaua. Nu iese. Din cate mai tin eu minte parca iesise doar juma de radacina, desi nu mai era nimic pe deasupra si atat. Ramasese blocata acolo in nimic. Tot incercand sa scoata, nu mergea, au aparut diverse ustensile de genul dalta, ciocan, patent. Glumesc sau nu. Uitati-va la poza de aici, din astea. Cam cu alea dupa vreo ora sau ceva de genul a iesit maseaua. Cum eram anesteziat nu m-a durut la stomatolog, bine nici nu puteam sa vorbesc sau sa rad. M-a durut la cateva ore dupa, dar s-a rezolvat repede cu ceva alcool. Intre timp am ajuns acasa, am scos pansamentul ca se oprise sangerarea si am zis ca trece repede.

M-am culcat normal si pe la vreo 3 noaptea … m-am trezit horcaind, inecandu-ma cu sange, umpland peretele de sange pentru ca era deja prea mult. Sangerarea din gingie nu se oprise, din contra, continuase pe parcursul noptii in timp ce dormeam.

De atunci n-am mai calcat pe la stomatolog, pentru ca va dati seama impactul a fost prea puternic. Pana aseara.

Nu stiu cum. Cert e ca intr-o conjunctura draguta am reusit sa ajung la DentEstet 4 Kids impreuna cu Auras (deci prima la dreapta dupa care a doua la stanga de la Casin da? ) si sa ne uitam pe acolo la ce fac doctorii si cum arata clinica. Sediul asta a clinicii DentEstet este dedicat copiilor, avand atat spatii de joaca si recreere, Wi-Fi cat si desene in cabinetele stomatologice pentru a fi cat mai prietenoase si cat mai placute. Cam asa se fac experimente pe oameni acolo:

0191

Am zis experimente pentru ca eu cam asta consider ca fac stomatologii, experimente pe oameni. Ia sa vedem ce facem aici, cum se comporta maseaua, am albit, dar mai veniti peste doua saptamani ca mai avem cate ceva de facut.

Partea buna in toata povestea asta e ca lucrurile au evoluat mult in stomatologie. Nu se mai folosesc ustensilele de care ziceam mai sus, se zice ca o extractie se face batand din palme, nu mai doare nimic, doar trebuie sa tii gura deschisa cand iti umbla doctorul acolo.

Am facut aseara un detartraj si mi s-a parut interesant. Iar ideea de a face unul din asta o data la sase luni suna bine, daca asta iti tine dintii curati si frumosi. Partea ciudata e ca toti doctorii se oftica atunci cand le zici ca bei cafea si fumezi si consumi cantitati industriale de cola. Pai daca ar fi dupa ei trebuie sa ne alimentam prin tuburi ca sa nu stricam dintii nu?

Stiu ca primul comentariu va fi ca DentEstet sunt scumpi, voi vedea cat de scumpi sunt pentru ca m-a mancat undeva sa imi fac niste chestii prin gura la ei iar totul se va termina saptamana viitoare cu o extractie de masea de minte. Pana atunci sunt toate programarile ocupate.

Miruna, tu cand te faci doctorita  ca sa stiu ca ma duc si eu la un stomatolog care sa-mi placa si sa ma pun pe scaun si sa ii zic, fa-mi ce vrei. Intre timp si Raluxa a avut dume la dentist.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply