Drama cabinetelor stomatologice fara dotari

A inceput sa vuiasca adineauri Facebook-ul prezentand cu lacrimi in ochi, soc si groaza acest clip.

 

Ceea ce e si normal. Te uiti la saracul copil care trebuie sa ajunga intr-un cabinet stomatologic vai de mama lui, fara dotari, cu gresie murdara pe jos si cu un doctor insuficient calificat. Iti amintesti de perioada in care tu te duceai la dentist, cu groaza si plecai disperat de acolo spunand ca nu mai revii niciodata.
Ce nu stiti, este faptul ca medicina a evoluat. Stomatologia s-a schimbat mult de cand eram noi copii si mergeam la doctor. Acum o anestezie nu doare nici daca vrei sa doara. Acum o anestezie e placuta. Iar pentru cei care sunt recalcitranti cand vad ace, exista solutii. Sa va zic ca exista solutii pentru parinti, astfel incat acestia sa inteleaga ce are nevoie copilul lor, dar si cum sa vorbeasca si sa isi educe copilul?
Sau sa va zic ca exista cabinete stomatologice speciale pentru copii, cu doctori care se pricep foarte bine la copii, cu dotari care ii fac pe cei mici sa creada ca vin la joaca si isi repara dintii, nu ca se duc in mainile unui capcaun.

Adica solutii exista, important e sa le vedem.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply