E criza. Cum economisesc?

E criza. Asta o stim cu totii. Eu am aflat-o inca o data azi, cand am ramas fara bani. Si nu e ziua de salariu. Si pana la ziua de salariu, cine stie cat mai e… Si pana atunci ce fac? Dar dupa ce iau banii?

Bani

Cheltuim prea mult.

Cum cheltuim prea mult? Pai prin toate porcariile pe care le cumparam in fiecare zi. De la o sticla de suc, la un pranz business, la o shaorma, la inca o sticla de suc, la un pachet de biscuiti, la sandwish-ul ala de 5 lei de la metrou, la pachetul de tigari si cafeaua de la automatul de cafea. Credeti ca sunt mici cheltuielile? Sa le adunam, ies undeva la peste 50 de lei pe zi, in 10 zile de munca sunt 500 de lei. Si cate zile muncim noi intr-o luna?

Cum economisim?

Pai simplu. Renuntand la fiecare dintre viciile astea inutile si scumpe. Deja am renuntat la a  mai cumpara suc si folosesc o sticla de apa pe care o reumplu de la dozator. Cel putin am incredere in dozatorul ala ca are filtru bun.  Asa daca stau bine sa ma gandesc, pot sa iau un salam sau niste pui si sa-mi fac eu sandwish-ul acasa.  Stiu ca nu e ultima fitza sa vii cu mancarea de acasa, dar e ultima fitza sa vii cu ea in cutiuta.  Asa economisim niste bani, asa daca stam bine sa ne gandim … banii adunati intr-o luna de zile fac cat un plin de combustibil. Sau mai mult.

Cum pastram banii

Singura solutie de pastrat banii e intr-un depozit bancar. Eu ma tot gandesc ce depozit bancar sa aleg si ma foarte oftic ca nu am timpul necesar si ca nu am reusit sa fac asta pana acum. In schimb pentru ca am colegi draguti, unul dintre ei mi-a dat numarul de telefon unui consultant bancar ca sa ma sune sa-mi vorbeasca despre solutiile de economisire de la Depozitul SUCCES BCR.  Teoretic e simplu. O luna de zile blochez banii in banca, trei luni de zile blochez banii in banca, iau dobanda la suma blocata, iar la scadenta vin fix banii de concediu la vara. Care au fost economisiti, sunt in plus si sunt tot banii mei, munciti de mine. Deci satisfactie garantata.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: