E mai ieftin cu masina

Saptamana asta am cam fost pieton. Pai masina e in service si se pare ca intarzie acolo pana cand are chef RCA-ul aluia sa plateasca. Daca nu plateste o sa acoperim in format audio / video foarte frumos pentru ca merita.

Eh. Revenind la ideea de pieton, dupa un an jumatate de cand am masina, am cam uitat micile placeri ale vietii, acelea de a merge intr-un autobuz aglomerat, de a iti tine echilibrul intr-un metrou imputit. Sunt la fel cum le-am lasat. Pana una alta de ce mi-am luat eu masina? Ca fac exact acelasi timp de acasa la munca, ca am conditii mai civilizate, ca pot fuma, ca nu ma inghesui cu nimeni, ca nu pute si daca vreau am si aer conditionat.

Ei bine daca masina ma costa cel mult doua plinuri pe luna, saptamana asta am numarat banii care se duceau vzand cu ochii mergand pe jos. Si avem asa: 5 lei bilete de autobuz si metrou, pe zi. La 10 zile sa zicem 50 de lei, ceea ce inseamna 150 de lei pe luna, adica un plin. Iar asta doar din bilete.
Practic se duce la vreo 70 de lei pe zi, cheltuiti. Bine, aici intra mancare, tigari si alte porcarii cumparate, dar pretul asta nu-l dadeam cu masina. De ce? Pentru ca ma sui in masina, plec si ajung la destinatie. Nu ma opresc nicaieri sa-mi iau suc, nu ma opresc nicaieri sa fumez o tigara, nu ma opresc sa iau bilet de fiecare data, iar de banii ramasi rest la bilet sa mai cumpar una, alta, doar asa ca sa ma simt bine pentru 5 minute. Nbu ajung din punctul A in punctul B fara sa ma opresc si fara cheltuieli intermediare.

Si e la fel de rapid, daca nu mai rapid.
Sa ma explic. Un an de zile am numarat masinile in fatza statiei de metrou, dupa care intram la metrou. Dupa ce ieseam de la metrou, gaseam aceleasi masini la stop. Deci, ce sa fac sa merg cu metorul inghesuit sau cu masina pe deasupra?

Stiu, acum ma vor injura toti environmentalistii si sustinatorii de natura si alte alea. Ma vor injura cei care se vor bloca in trafic, sau cei care vor merge cu autobuzele, dar asta e. Orasul e mult prea mic pentru cat de multi suntem noi. Si nu numai atat, orasul e mult prea prost gandit. Ma uitam pe harta si vedeam ansambluri rezidentiale noi … RATB pauza. Adica cum? Cand sa ajunga autobuzul si acolo, dupa care te miri de ce e traficul asa de greu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: