Estimarea de 20%

Incerc sa sper ca nu vom depasi cu mult procentul de 20% in prezenta la scrutinul de alegeri europarlamentare. Din doua motive, unul pentru ca habar n-avem ce sunt alea europarlamentare (in campania asta electorala astia au fost atat de interesati sa se anunte in lupta pentru presedentie incat au omis europarlamentarele) si al doilea motiv pentru ca dracu … votam partide de unde se duc in ordine aia de pe liste. Adica daca il votezi pe Becali se duce inaintea lui Vadim. Daca votezi PNL se duce Norica Nicolai si dupa care restul. Daca votezi PSD se duce Adrian Severin, o persoana cvasi-obscura in viata politica a ultimilor ani.

La ora 16 erau 15%. Ramane sa vedem daca se mai duc 10% la vot pana la ora 21. Desi mi-e greu sa cred. E seara, e multa lene. Lumea e la munte, la mare, la tara, pentru ca maine e zi libera de lucru in majoritatea tarii.

Cu alte cuvinte am vrut in Europa, dar nu suntem in stare sa ne ducem in ea. Nu suntem in stare sa nominalizam pe cineva care sa se duca pentru noi in Europa. Iar alegerile astea au reprezentat cred pre-apogeul (daca mi se permite) absenteismului.  Cu atatea autocare oprite pentru a verifica oamenii, cu atata traiesim politic, cu sms-uri de voteaza de la EBA, PSD, PNL, PDL, campanii murdare, bani aruncati pe ferastra … vai de capul nostru ce o sa fie in iarna sau cand se hotarasc astia sa candideze in locul lui Basescu.

Si vai de capul nostru ce o sa fie dupa ce nu va mai fi Basescu. (sa nu ma intelegeti gresit, nu ca Basescu n-ar fi bun, dar la cum tanjesc astilalti dupa ciolanul ala … de vreo 5 ani incoace, o sa fie nenorocire mare cand se vor vedea sus)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: