Exclusiv: Google alege telefoanele Nexus dupa un pitch

Exclusiv: Google alege telefoanele Nexus dupa un pitch

M-am intalnit la Londra cu Richard Turner Director for Android EMEA partnership, adica cel mai potrivit om care sa vorbeasca despre telefoanele Google comercializate sub marca Nexus. Am avut o discutie extrem de interesanta asupra careia voi reveni, dar pana atunci am aflat cum se aleg telefoanele pentru a fi trimise pe piata sub numele de Nexus.

Si pentru asta Google organizeaza un fel de pitch, unde producatorii de telefoane mobile vin cu specificatii si planuri tarifare. Din toate acestea Google alege telefonul care raspunde cel mai bine tehnic la cerintele sale, iar acesta este denumit Nexus. De data asta LG a castigat cerintele tehnice pentru Nexus 4. Si categoric nu s-au inselat.

E primul telefon pe Android, unde bateria tine DOUA ZILE. Si aceasta in acelasi sistem de utilizare continua cum il am eu in principal. Bonus, privitul la televizor de pe telefon, o ora fara oprire, consuma doar 7 % din baterie.
Telefonul e mare, dar e suficient de mare pentru cei 4.7 inchi ai sai. Pe langa aceasta este usor si foarte stilat. Faptul ca are capacul din sticla si ca luceste cred ca a fost motivul pentru care Google l-a ales ca telefon Nexus. Dar asta face telefonul si foarte sensibil la factori externi, cum ar fi o cazatura sau la zgarieturile inevitabile din buzunar. Sau daca il pui pe masa si acolo ai o particula de sare sau de praf ceva.

Se misca excelent pe android 4.2. Chiar cu flash pus direct din apk. Pe langa asta, camera foto e buna, iar faptul ca e protejata de carcasa din spate de sticla face pozele sa nu fie murdare. Acum exista riscul sa ai o zgarietura direct deasupra camerei. Iar carcasa nu se poate schimba. Asta din cauza ca telefonul este unibody. Ceea ce inseamna ca nu se scoate bateria. Are totusi doua suruburi si doar butoanele de volum si de power.

In rest e un telefon stralucitor si negru care atrage privirile atunci cand este folosit in public.

Un alt aspect in alegerea telefoanelor Nexus de catre Google a fost pretul. De aceea Google il vinde de la 299 de dolari, in timp ce in Romania telefonul ajunge la 459 Euro fara abonament.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: