Faptele mici care te satura

Ca orice om corporatist, la pranz se mananca. Si sunt o sumedenie de cantine si servicii de catering care functioneaza pe langa institutii facand astfel o afacere buna din mancarea vanduta angajatilor. Mai mult decat atat sunt companii care isi rasplatesc astfel angajatii, oferindu-le bonus masa de pranz, in fiecare zi, la munca. La fel ca in fabrici, numai ca acum optiunile sunt mai vaste si mai variate.

Si acum intra in scena colegul bun sau colegul rau. Cel care te poate ajuta, atunci cand ai treaba si iti poate aduce de mancare la munca. Sau care se duce pentru tine la cantina si iti aduce ceva de mancare. Sau cel care vine cu ideea, hai sa comandam de mancare. Acestia sunt cei buni si te ajuta. Altfel nu-mi dau seama cum am putea trece peste o zi de munca, fara sa mancam.
Iar aceasta este o fapta mica, care nu consuma energie, care nu te face sa ai vreo sarcina grea, ci numai generaza zambete si o multumire. Plus ca ideea asta de a te oferi sa iei de mancare pentru colegi, ii poate imbuna si pe cei mai seriosi si suparati dintre acestia. Asa incat daca ai pe cineva suparat la munca sau suparat pe tine, poti sa il impaci oferindu-te sa ii iei de mancare la pranz. Asa faci o fapta mica, cu efecte mari. Si mai mult decat atat iti apropii colegii. Pentru ca nu trebuie sa fie neaparat din departamentul tau. Tot te intalnesti la sala de mese cu tipa de la financiar, care trebuie sa iti dea o adeverinta de ceva. Sau cu oricine altcineva. Iar asta poate creste firma, dar si poate apropia colegii.

Si mai mult ca sigur ati mancat din mancarea colegilor. Asa incat, ati putea sa va luati ceva de rontait la munca, ceva pe care sa il si impartiti. Cum ar fi fulgii de porumb. Sunt multi si se satura multi din ei. Sau daca le iei si niste arome de pizza sau cascaval si bacon, vor simti care este diferenta.  Si uite astfel o fapta mica care iti apropie colegii. Si sa nu uitati de concurs da?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply