Fitze de Inviere

001

Se zice ca a inviat. Intre timp lumea stie, ciocneste pahare cu wisky, se duce la biserica oprind masina in mijlocul strazii fumand, dar sunt cu inima impacata ca au venit sa ceara lumina.

Am iesit sa ma plimb exact la ora 12. A fost frumos, la Unirii in Bucuresti nu mergeau semafoarele, dar erau politisti care abia se vedeau incercand sa dirijeze traficul. Fiecare isi parca masina oriunde vroia, de asemenea schimbau banda de mers fara sa ii intereseze daca mai e cineva sau nu. Eh, impresii d`ale mele, nu le luati in seama. Cum sa ma gandesc ca lumea s-ar putea duce la biserica in noaptea de inviere altfel decat cu masina. Sau cum sa ma gandesc ca lumea in noaptea de inviere ar vrea sa respecte regulile de circulatie. E atat de simplu, e cam o singura noapte in care poti sa iti faci de cap avand scuza ca te grabesti sa ajungi la biserica, sau sa pleci de la biserica la petrecere.

Cealalta fitza, extraordinara, a invierii de anul asta a fost lumina de la Ierusalim. Ce sens are? Avem mai multe coaie pentru ca am adus lumina de la Ierusalim? Nu, sarbatorim 650 de ani de Biserica ortodoxa romana, iar cu asta se lauda tov. Daniel – the chief. Ce e frapant in toata afacerea asta e ca lumina a fost adusa de la Ierusalim de catre o firma, care a cedat drepturile de televizare lui Trinitas TV. Adica … vrei sa filmezi cum se coboara lumina din avion … plateste. Hai frate! Religie sau marketshare?

Am ajuns in cartier, am oprit si am facut poza de mai sus, instant oamenii s-au sesizat ca e o poza, ca cineva face o poza. Se auzeau vorbe de genul: “au venit paparazzi”. Da frate, eu am venit sa te dau pe tine in vileag ca te-ai dus la biserica. Mi se rupe. Dute si fa-te ca esti crestin, numai o singura data pe an, in rest injura-te cu mine in trafic. Asta e Dumenzeul tau.

Ai fost la biserica impreuna cu mama si ai vazut-o pe vecina de la 3. Ce buna s-a facut nu? Te-ai combinat cu ea? I-ai spus ca o scoti la un suc? Atunci ti-ai atins scopul de invierea asta.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: