Am fost erou si in turul 2

Am fost erou si in turul 2

Veniti cu noi pe programul 2, era un slogan pentru emisiunea lui Mihai Tatulici de pe acele vremuri de la Televiziunea Romana. Acum trebuie doar sa fim eroi in turul doi. Trebuie doar sa iesim la vot, operatiune care dureaza fix trei secunde. Eventual 5 daca aveti mana inghetata si e greu sa indoiti foaia A4 cu buletinul de vot. Buletinul de vot este acesta.

Untitled

Am plecat la ora 7 si 20 sa votez, pentru ca m-a trezit dragul de Sorin. In fata sectiei mele de votare era … acest microbuz.

20141116_072733

Nu stiu daca era acolo in vreun scop sau altul, dar ce e este cert, e ca masina era oblica fata de locul de parcare normal, dar mai ales, avea motorul cald. Soferul nu era inauntrul masini, dar nicaieri in apropriere.  La primul tur de votare acest microbuz nu a fost vazut in zona.

In jurul sectiei de votare erau deja persoane in varsta care comentau aprins ce se intampla.

In sectia de votare, foarte mult entuziasm deja.

20141116_072946

Unul din membrii sectiei de votare sau observator, nu-mi dau seama foarte exact, tinea steagul in mana. Ceilalti membri ai sectiei de votare  se amuzau pe seama lui, asa ca i-am facut o poza. Am luat stampila si foaia de buletin de vot si am votat.

In fata sectiei de votare era campanie electorala

In fata sectiei de votare, cand am intrat, era un politist care dadea raportul la telefon, probabil catre nevasta, spunandu-i cine l-a adus si la ce ora l-a adus la sectia de votare. Dupa ce am votat, politistul terminase convorbirea telefonica, dar in holul scolii, aparuse deja un individ care ii injura pe politisti si care ii ameninta ca daca vor indrazni sa permita “ceva” ii va plimba mai stii unde.

In fata sectiei de votare era un mos care vorbea cu toata lumea. Ii intreba daca au fost la vot, daca au votat asa cum au fost instruiti, fara nici un stress. S-a certat cu o baba ca de ce nu a votat cu cine trebuie. Si se ferea de mine, chiar daca eu stateam cu nasul in telefon sa par a fi preocupat si absent. Mergea doi metri si se oprea sa mai vorbeasca cu cineva sa ii explice tare ce sa faca si cum.

 

ATENTIE! Este o singura foaie de vot.

Dupa ce votati, trebuie sa indoiti foaia pe care ati vazut-o mai sus, astfel incat votul sa nu se vada. Deci nu cu votul spre exterior, cu votul spre interior. Foaia se baga in urna, se da stampila, se primeste buletinul inapoi. E atat de simplu.

Si apoi te lauzi cu stampila de pe spatele buletinului pe Facebook.

Aceasta stampila de pe spatele buletinului iti da un singur drept. Acela de a injura in urmatorii 5 ani. Vrei sa injuri, mergi la vot si voteaza.

20141116_075057

 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply