Generatia de sacrificiu

Teoretic acum viata politica e impartita in doua generatii foarte bine conturate: comunistii si restul lumii. Comunistii ii stim, incep cu Iliescu si se termina la generatia anilor ’80, care au apucat sa fie facuti pionieri, soimi ai patriei, ce caricaturi mai erau pe vremea aia.

Iar generatia asta e cea care acum incearca sa se ridice. Astia sunt cei care acum incearca sa intre in politica, sa isi deschida o afacere, sa faca copii, sa educe copii respectivi, sa ii creasca si sa le spuna ca e frumos aici.

In schimb comunistii de mai sus, daca se simt amenintati, incep sa atace generatia de sacrificiu cu ce au ei la indemana: Dosarele la Securitate. Asa incat daca ai cam 30 de ani si deranjezi pe cienva politic, iar acea persoana nu prea are ce sa iti faca, imediat te sapa in CNSAS si ti se descopera un dosar politic, ca ai facut politie politica, ca ai fost securist si asa mai departe. Ca sa intelegeti, la comunisti era permis sa fii securist, acum nu mai e, iar aia care au fost trec usor peste parerile astea alegand sa arunce cuvinte grave asupra unor persoane care ar fi vrut sa faca ceva.

Drept urmare, pentru ca asa au zis unii si pentru ca era consilier prezidential pentru relatia cu mediul de afaceri, am aflat ca Alexandrina Gatej a  fost recrutata de securitate. Si cum ea a deranjat sigur pe cienva, faza cu securitatea a devenit publica fix cu cateva zile inainte de sfarsitul lui 2010. De fapt nici nu a trebuit sa fi deranjat pe cineva, sunt aspecte de genul hai sa iti arata ca pot. Cam asa se discuta la nivelul politic inalt. Sunt astea povesti de filme? Probabil, dar e mai grav ca se intampla in realitate. Si mai nasol e ca toata asta se incheie cu o demisie de onoare, iar mai departe ii va lua locul sa ne gandim cine? Un alt comunist din cei de mai sus?

Si drept urmare statul asta tare pe care noi incercam sa-l facem mai puternic se strica de fiecare data, in loc sa aduca in pozitiile cheie specialistii de care avem nevoie. Sa ne amintim deci ce pregatire universitara au ministrii bulgari si ce pregatire au ai nostri? Sau cati au facut politie politica si iau decizii acum in parlament si altele?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply