Ghinionul de a prinde o alta generatie

Cat am stat eu in spital, m-am mirat in fiecare zi de pasiunea oamenilor care lucrau acolo. Cand am scris pe blog ca am fost ingrijit cum trebuie, ca oamenii au fost de treaba ca totul a fost perfect voi v-ati uitat la mine si mai mirati. Eu stiam ca nu e peste tot asa, dar totusi nu ma asteptam sa mai existe atat de multe cazuri de … sa ii zicem nesimtire.

Si toata asta o dau pe diferenta dintre generatii. Asistentele si doctorii mai batrani care stiu cum functioneaza sistemul sunt fara scrupule, iar lor trebuie sa le dai shpaga sau te trateaza cu cel mai mare dispret, pentru ca au mai tratat oameni ca tine si s-au obisnuit.

In schimb eu iar am patit altceva. Si ma sperii iar de ce in unele parti se poate, in altele nu. In saptamana cat am fost in spital pe antibiotice, sambata mi-a spus doctorul meu ca pot sa o tai acasa, cu conditia ca la orele fixate  pentru injectii sa ma prezint la spital inapoi sa imi bag in vena. Zis si facut, am luat primul taxi, am fugit acasa in pijamale, m-am intors apoi pe seara la spital cu masina si branula in mana si mi-am facut injectiile.

Ca sa nu vin cu mana goala, mai ales ca era sambata si mai ales ca m-au lasat sa plec acasa, am luat o cutie de bomboane pentru asistenta. Niste bomboane scumpe si dragute  si atunci cand m-am dus sa fac injectia i le-am dat.  M-a refuzat politicos si eu am insistat. Le-a luat si le-a pus deoparte.

A doua zi dimineata, cand m-am intors pentru o noua injectie cutia cu bomboane era la locul ei, acolo unde fusese pusa cu o seara inainte, in oficiu, fara sa fi fost desfacuta de catre asistenta de seara sau de cea de dimineata.

In schimb, toti doctorii batrani iau bani, au buzunarele largi, toate asistentele batrane sau femeile de serviciu nu iti curata la pat sau nu te ajuta decat daca stiu ca tu le dai ceva sau se roaga cineva de ele sa iti faca introducerea. De ce? Asta nu stiu.

Insa  eu ma mir si ma intreb de ce tinerele cadre medicale sunt atat de dedicate muncii lor.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: