IFA, targul de electronice al Europei

Cand am zis ca au fost de toate la IFA, chiar au fost de toate. Am vazut acolo masini, solutii de facut mancare, cratite, becuri, televiziuni, studiouri de televiziune, calculatoare, televizoare, distribuitori de orice fel. Si toate aveau un singur lucru in comun, aveau componente electronice, aveau tehnologie, usurau lucrul oamenilor.

Am mai tot zis, viitorul e tehnologic. Doar noi ne uitam inca la sapa de lemn, la trasul cu boii la jug. In schimb toata lumea normala foloseste chestii electronice, mecanizate, GPS-uri, solutii de monitorizare si management. Si toate astea pentru a munci mai putin, pentru a produce mai mult, pentru a face lucrurile mai bine.

Am tot zis ca viitorul e aproape. Am gasit la IFA acelasi laptop ca al meu expus de DELL. Pentru o secunda m-am simtit mandru, am zis ca am un laptop nou, perfect, de ultima generatie. Dupa care m-am uitat la capacitatile tehnice ale laptopului aluia. Procesorul era de doua ori mai rapid ca al meu si atunci m-am linistit. Deja la 6 luni se schimba tehnologia in mod exceptional. Ganditi-va ca daca cumparati un calculator acum dintr-un magazin de retail, acest obiect nu se mai produce de mult, deci cumparati chestii expirate. Ganditi-va ca televizorul vostru nu s-a ieftinit in magazin pentru ca e vreo oferta ceva, ci pentru ca nu se mai produce, ca a aparut unul de 3 ori mai bun.

De ceva timp incoace, am cautat sa ma orientez numai  spre chestii top level. Si asta fix din motivele de mai sus, daca tehnologia se schimba radical o data la 6 luni, vreau ca ceea ce imi cumpar acum sa il pot folosi sa zicem un an in conditii optime. Si un alt motiv ar fi ca nu suntem in restul europei sa ne permitem sa schimbam toata tehnologia la 6 luni, atat timp cat noi inca cumparam  calculatoare sh pe care europenii le arunca la gunoi.

Dar intre timp la IFA am vazut cum arata viitorul. Pentru ca la un targ de electronice asta vezi. Vezi ce vei avea acasa in urmatoarele 6 luni, ce ar trebui sa ai acasa in urmatoarele 6 luni. Ce se lanseaza acum si ce va fi in zilele de maine in magazine.

 

Pozele facute la IFA sunt cel putin explicative. Teoretic oricine pasionat de tehnologie intelege ce ar trebui din aceste poze, daca nu puneti interbari in comentarii si va ajut.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: