Imbunatatiri ale securitatii conturilor Google

Probabil ca speriati dupa ce au sters vreo 600.000 de conturi de Gmail (din vreo 2 milioane si ceva – din cate am citit intr-un articol tradus de ceva jurnalist roman), Google a venit cu modificari interesante in serviciile sale pentru utilizatori. Drept urmare iti permite acum sa te loggezi cu adrese diferite de Gmail pentru a folosi serviciile sale. De la Gmail la search, dar si Youtube, nu mai trebuie sa dai sign out – sign in ca sa folosesti serviciile. Asta mi se aplica mie perfect pentru ca eu am contul de Youtube blocat pe contul principal de Gmail si de fiecare data trebuia schimb useru cu care ma logam, iar apoi ma trezeam ca nu am acces in analytics sau altele.

personal settings in conturile google

Cealalta chestie foarte tare e verificarea de login in 2 pasi, daca este furata parola. Probabil deja stiti ca la crearea unui cont Gmail din Romania se cere obligatoriu numarul de telefon, unde Google trimite un SMS cu un cod de verificare. Eu n-am gasit cum sa skip chestia asta, si am cam terminat numerele de telefon pe care mi-am facut conturi la Gmail. Acum nu stiu nici daca poti avea mai multe conturi pe acelasi telefon, ca n-am incercat.
Pentru cei care au deja cont la Gmail, in pagina lor de profil se poate introduce atat numarul de telefon, cat si alte modalitati de verificare daca telefonul nu mai este disponibil.

Si o data cu asta dupa modelul twitter, Google a implementat si pagina cu aplicatiile care au acces in contul vostru de Gmail. Asa ca de acolo le refuzati accesul. Asa cum am gasit eu adineauri ca avea acces t5.ro in contul meu de Gmail, desi eu imi stersesem contul de la ei de pe site.

 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d