In final a aparut protectia pentru baterie

Stiti ca bateriile laptopurilor mor in vreo 6 luni de zile. Si asta din cauza faptului ca laptopurile se alimenteaza cu energie electrica mai mult decat trebuie, iar alimentarea bateriei nu este intrerupta. Cu alte cuvinte si cand tii laptopul in priza, dupa ce s-a incarcat si cand il folosesti pe baterie tu omori bateria aia. Iar principiul de functionare al bateriilor pe litiu ni-l poate explica cam orice baiat de clasa a 6-a (se mai face asa ceva in a 6-a la fizica nu?).

proectie baterie dell

Am gasit pe un DELL un programel care exact asta face. Iti intrerupe alimentarea bateriei  pana cand vrei tu sa ii dai iarasi curent. Daca se opreste curentul, laptopul continua sa functioneze din baterie, dar daca trece in priza inapoi, continua sa functioneze din priza fara sa reincarce bateria. O izoleaza, iar astfel ii prelungeste durata de viata.  In final, zic eu. Nu de alta dar la un nivel de utilizare zilnica, bateria unui laptop ajungea sa reziste maxim 6 luni de zile, dupa care performantele se diminuau drastic.

Si programelul face chestia asta:

dell battery exe

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: