Inca o tara in pragul falimentului: Grecia

Nu am inteles foarte bine care este problema Greciei. Are deficit bugetar mare, foarte mare adica – 13% din PIB, are datorie externa foarte mare, dar si cheltuieli uriase. I se fraudeaza sistemul fiscal. Pai nu-i asa ca isi merita soarta? Pentru o tara, membra a UE, care are profit doar in zilele insorite de vara cand e plina de turisti, e ceva normal.

Si totusi citind stirea asta si mergand mai departe aflu ca Grecia are un deficit bugetar frumos, ca are nevoie de bani si nu putini, doar vreo 53 de miliarde de euro, iar ca acolo lumea e disperata ca s-au marit taxele.

Si imi amintesc ca am vazut deja filmul cu falimentul Argentinei. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca planul drastic de redresare  al Greciei n-ar reusi, atat pentru zona balcanica, cat si pentru zona comunitara.
Si eu ziceam mai devreme ca statul si firmele trebuie sa se tina pe pozitii in marirea salariilor nejustificata. Aveam dreptate, uite mai sus, doua exemple ca se poate ajunge rau de tot.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply