Indobitocirea la nivel de putere

Nu sunt singurul care se declara consternat de faptul ca in Romania discutiile dintre doi oameni la telefon pot fi facute publice atunci cand cineva din PDL considera asta sau atunci cand se pare ca ele deranjeaza pe cineva.

De altfel eu astept discutiile avute la telefon cu diverse persoane de pe holurile F5, in momentul in care telefonul meu piuia sau intrerupea convorbirea ca sa fie treaba frumoasa.  Nu de alta, dar s-ar putea sa-mi creeze si mie probleme. [glumesc]

Dupa scandalul Frunza, am evitat sa ma mai iau de Udrea. Am lasat-o in prostia ei, dar de fiecare data ma intreb ce fumeaza inainte de a face declaratiile alea sau doar culoarea blonda o face sa spuna aberatiile alea? De altfel ultima aberatie de felul asta e asta cu reacţia anemică a presei de bună-credinţă. Adica cum? Ce inseamna sa fie de buna credinta? Presa careia tu ii furnizezi detalii ca nu cumva sa scrie de rau de tine? Ca nu cumva sa iti aduca in vedere ca declaratiile tampite de mai devreme cum ca siteul englezesc ar fi disparut, sunt neadevarate.

Vezi? siteul functioneaza binemersi, are un redirect facut prost in header, dar se vede, firma exista (nu stiu ce naiba ai cautat tu sau cine a cautat pentru tine), iar logo-ul a fost cumparat din aceeasi baza de date. A recunoscut chiar si individul de la TNS pe care l-ai platit cu bani grosi.

Sa trecem peste, nu asta e subiectul. Discutia e despre faptul ca politicienii cred ca pot controla tot. Adica o data vazuti in functie, cineva le aduce in vedere faptul ca au in mana toate parghiile tarii, iar Romania devine astfel locul de nisip in care te joci cu lopatica  aruncand nisip peste tot si in ceilalti copii. Bine, ar fi fost misto daca locul asta de nisip ar fi fost folosit pentru a construi ceva. Dar nu, politicanul roman vine sa arunce cu nisip in loc sa-l stranga undeva si sa construiasca ceva cu el.

Ba voi nu stiti ca viata se intoarce? Nu pot decat sa am acum respect pentru Nastase. A fost acuzat de diverse si a scapat dupa ce ati ajuns voi la putere. Foarte bine daca a furat, a stiut cum sa se acopere. Voi nu siti, voi furati pe fata, iar in betia voastra credeti ca acest lucru nu se vede. Din contra, se vede bine, toata lumea tipa, voi aveti o bucata a presei care va este fidela si astfel credeti ca le inchideti gura. Dar pana cand? Pana cand da cineva mai mult? Nu, nu va mai da nimeni mai mult.

Stati sa treaca prima luna de iarna, atunci o sa vedeti daca puteti stavili puterea populatiei. Soltii n-aveti. Ati furat tot, iar acum ati dat guvernul si Romania pe mainile FMI. Adica o vila in strainatate, un cont bancar in afara, va linisteste pe voi, acum. Am o vaga impresie ca va va linisti permanent, la 2 metri sub pamant.

Ce nu-si mai da seama clasa politica. De fapt isi da seama, dar nu va recunoaste in veci, e faptul ca asmute oamenii unii impotriva altora. Aservitii lui Basescu contra intelectualilor. Sustinatorii lui Udrea, contra sustinatorilor lui Ponta. Iar astfel voi impartiti Romania in doua. Ca Romania e in faliment, o stim deja. Culmea, pe aceeasi metoda si Argentina a falimentat si acum e praf si pulbere. Ca suntem in pragul unui razboi civil si asta se poate. Sa inarmam sustinatorii PDL-ului zic si sa le dam ordin sa treaca la represiuni impotrvia celor care nu sustin REGIMUL si sa vedem cum acestia se supun ordinelor. Teoretic in aceasta situatie e nevoie de bani. Iar banii astia sunt.

Sa concluzionam:

 Avem datorii de nu ne vedem capul.
 Avem o presa inexistenta. Cine mai crede ca avem o presa independenta sa se uite pe hotnews, mediafax (disperatii dupa cancan), bursa, evz si alte ziare care au mai publicat stenogramele. Totodata sa se uite si cum restul presei le-a marginalizat pentru ca nu acestea sunt importante si sunt intruziune in viata privata a unor oameni.
Avem o tara saraca din care fug investitorii.
Avem o tara impartita in sustinatorii lui Basescu si dusmanii lui Basescu.
Avem o iarna grea ce ne asteapta – caldura din Octombrie inseamna facturi uriase pana in martie, aprilie.

Mesaj pentru surorile mele:  ramaneti in afara tarii. Nu va mai intoarceti aici.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: