Internetul mobil il va depasi pe cel fix si in Romania

Un infografic facut de Breeze Mobile ne anunta ceea ce am cam sti de altfel si anume faptul ca internetul mobil va depasi ca numar de conexiuni si abonamente internetul fix in Romania.

Pana aici toate bune si frumoase. Dar sa vedem ce putem face cu telefonul mobil. Avem o aplicatie de transport urban, avem o aplicatie de platit folosind telefonul mobil, avem o aplicatie de taxi, avem o aplicatie de auto, avem o aplicatie de live tv si o aplicatie de muzica, dar si o aplicatie de filme.

Ce avem nevoie mai departe? Sa putem face rezervari spre exemplu la biletul de avion si sa scanam un QR-code la check-in, asa cum se intampla peste tot in lume. Sa avem aplicatii ale oraselor, care sa ne prezinte ce mama dracului e de facut in orasul respectiv. Si aici am o idee. La Pitesti era o revista – Antistress se cheama – care avea ca scop promovarea orasului si a evenimentelor de pe acolo. Revista care se da gratuit. In loc sa dai banii aiurea pe tiparit asa ceva, nu mai bine faci o aplicatie, ca sa stie conlocuitorul cand vrea sa iasa unde sa iasa, cu cine sa iasa si asa mai departe?  E  webbased, usor de facut, cu evenimentele care se intampla.
Avem nevoie de aplicatii sau de mobisiteuri ale administratiilor locale, cu program de taxe si impozite, posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor, cu baze de date unde sa se inregistreze utilizatorii si asa mai departe.
Altfel riscam ca toti oamenii astia sa fie foarte frustrati si sa nu isi poata folosi telefonul la capacitatea lui. Inseamna sa ii oprim din evolutie.

infografic world 2013

Si atunci, cum pornim piata de mobile?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply