Intre noi si Congo nu e diferenta

Plimbandu-ma in seara asta pe centru am trecut prin fata ambasadei Statelor Unite. M-a mirat faptul ca astia si-au dublat gardul facand inca unul mult mai inalt si mai rezistent. Si mi-am pus clasic intrebarea de ce ar face chestia asta. Chiar suntem noi o tara asa de periculoasa, plina de teroristi, cu demonstratii in fata ambasadelor cu atentate si altele?

Raspunsul a venit 50 de metri mai inainte, in fata sediului Microsoft, langa Mediafax, in spatele Teatrului National. Strada aia arata mai rau ca dupa un bombardament. Daca ar trebui sa o compar cu o strada desfundata de la tara, alea arata mai bine, sunt mai practicabile. Nu si aici, de parca noi n-am sta in primul oras al tarii, de parca noi n-ar trebui sa dam un exemplu de civilizatie, comportament si dezvoltare.

Strada aia nici nu va fi asfaltata vreodata. Nu e importanta, chiar daca pe ea sunt niste sedii, chiar daca e importanta. Iar daca cineva vrea sa intervina in asfaltarea ei, se numeste dosar penal, pentru ca doar statul are voie sa asfalteze strazi publice la noi. Si aceasta strada nu e importanta pentru ca apartine de sectorul 2, o straduta neimportanta. Si Orlando se plange degeaba de ea 1, 2.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply