Jo’burg center

Johannesburg-ul seamana in principiu foarte mult cu Bucurestiul. Cam aceleasi strazi, cam acelasi numar de masini, semafoare nesincronizate, mizerie, multa mizerie si foarte multi negri care nu sunt sudafricani.

Paradoxal, cand am fost spre Rustenburg la meciuri am trecut printr-o localitate care are cate un panou la intrare si la iesire pe care scrie simplu: Bine ati venit, localitatea asta n-are cosuri de gunoi, va rugam pastrati curatenia. Si este curat acolo. N-am vazut mormane de gunoi aruncate in mijlocul strazii, nici pe margine, nici stranse la coltul strazii. In schimb in centrul Johannesburg-ului, Norman dupa ce am parcat masina a aruncat pe jos o cutie de cola si una de red-bull, pentru ca asa se face la ei.

Am fost in “cea mai nesigura zona din Johannesburg”  Carlton Centre, acolo unde ni s-a spus ca la inceputul saptamanii au fost jefuiti 2 mexicani imediat cum s-au dat jos din masina. Am cateva filmulete video care reprezinta perfect ideea de Africa, din pacate in mijlocul Johannesburg-ului, centrul economic al Africii de Sud, filmulete pe care le voi pune pe net saptamana viitoare, dupa ce ajung in civilizatie 🙂

In schimb, pana atunci, va las sa va delectati cu cateva poze prinse din drumul masinii. Despre Johannesburg vom mai vorbi cu siguranta.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d