Jurnalistii inghit blogurile?

Am vazut azi un articol, care concluzioneaza cam tot ceea ce am scris noi pana acum cu si despre bloguri.
Nu vreau sa acuz, nu vreau sa fac legaturi, odata pentru ca sunt cam obosit acum, a doua oara pentru ca veti intelege total gresit, insa … intr-adevar … nu poti creea o legatura de restrictie intre jurnalism si blog.

Nu poti sa spui ca blogul tau poate sa arate asa, pentru ca e o chestie total personala, nu are nici o firma in spate si mai ales,  nu e facut in scop comercial.

Atunci … facem bloguri in scop comercial si scriem cum vrem noi … tocmai pentru a vinde blogul. Si nici atunci nu poti sa impui o regula pentru ca … nu esti tu proprietarul acelui blog.

Faptul ca jurnalistii vad in bloguri o amenintare … e vazut bine de toata lumea, care afla intai stirea de pe blog, iar apoi din ziar. Si chiar … scriu unii mai bine pe blog decat ar scrie niste adevarati ziaristi in publicatiile lor. In schimb, partea cu vazutul blogurilor ca o amenintare, din punctul de vedere al jurnalistilor, e total eronata. Nu sunt o amenintare, insa … gandeste-te ca TU nu iti faci meseria cum trebuie, si ca oricand ar putea un blogger sa iti ia locul in redactie. Din cauza asta ar trebui vazute, blogurile, ca pe un stimul in activitatea ta jurnalistica. Asta, mai ales, din cauza faptului ca blogurile nu dispun de aceleasi resurse ca si tine. La naiba, sunt o pagina de net, de cele mai multe ori gratis, in care un tip scrie bine. Ce sa ai impotriva lui? De ce sa ii impui sa scrie asa cum vrei tu? Pentru ca tu esti jurnalist si pentru ca tu vrei sa fie toata lumea ca tine, ah nu … mai slaba ca tine ca tu sa ramai la fel la ziar? De ce sa nu treci peste limita ta de jurnalist si sa iti deschizi si tu un blog ca toata lumea … unde sa iti exersezi talentul de scriitor.

Dragi jurnalisti … stimulati-va … 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply