Leaga cineva de politic evolutia leului?

Pentru ca suntem in Europa si mergem dupa regulile lor, ar trebui sa avem aceleasi idei de dezvoltare si evolutie. In schimb nu, noi tragem cea, adica invers. Pentru ca noi putem. Mai precis pentru ca avem un premier nou si in final e la putere opozitia care pana acum venea si striga impotriva guvernului Boc  / Ungureanu. Si vazand ca leul pierde in fiecare zi in fata lui euro nu ma gandesc ca am economii in euro si ca trebuie sa ma simt bine, ma gandesc ca am rate in euro. Dar nu pot sa nu leg asta de declaratiile politice ale Guvernului Ponta.

Adica cine ar fi crezut ca declaratiile astea:

Ponta: Sunt convins că vom putea scădea impozitul pe veniturile reduse
Premierul Ponta: Guvernul reduce CAS cu 5 puncte la angajator şi menţine cota de 16% la firme
Ponta: Vom mări salariile bugetarilor chiar dacă situaţia economică se înrăutăţeşte
Ponta: A doua tranşă de majorare a salariilor va fi în decembrie
E oficial! Salariile cresc cu 8%, din iunie. Pensionarii primesc înapoi banii opriţi ilegal
Ponta cere înapoi banii de la primarii PDL

Nu ar putea influenta cursul leu – euro. Asta mai ales dupa ce FMI vine si spune, v-am dat bani, dar tineti cont ca noi va facem politica si voi executati ce va dictam noi, ca de aia v-am dat bani.

Franks: În general nu recomandăm reducerea TVA la anumite produse sau sectoare

 

Daca cineva ar zice ca sunt doar declaratii politice, nu sunt. Astea se puteau face in opozitie cand totul nu era luat in seama, nu acum cand sunt la putere si tot ce zic conteaza. Bun si mai sunt discutiile alea ca se reduce contributia CAS, ca se dau bani. De unde frate?
Inteleg ca e traficul blocat in oras pentru ca toata lumea sarbatoreste in masini si ca munceste pentru ca Ponta a ajuns prim ministru, dar astept intens sa va vad atunci cand va fi (peste doua saptamani) litrul de benzina 7 lei. Sau atunci cand vine scadenta la rata si trebuie sa dati cu 50 de lei mai mult.

Si ca sa va explic acest articol. Victor Ponta e unul din putinii politicieni cu care am vorbit mai mult de juma de ora si care chiar are ceva in cap. Asa ca ii dau o sansa, dar si de asta imi permit sa-l critic. Dar e la fel de impulsiv ca mine si are prostul obicei de a afirma lucruri la cald, plin de entuziasm. Entuziasm pe care nu il vad potrivit in situatia actuala. Si asta iarasi din doua motive, primul ar fi Grecia, iar al doilea ar fi situatia economica a Europei cu 10 tari super dezvoltate in recesiune. Adica daca toata lumea o ia in jos, noi cum sa o luam in sus?

Teoretic cursul euro si-ar putea reveni, iar noi sa ne bucuram de bunastare, daca maine ar porni lucrarile la inca 5 autostrazi in Romania, platite deja cu fonduri europene. Dar cum nu stie nimeni sa faca un dosar, iar aia care stiu nu fac, pentru fondurile europene, nici macar Autostrada Bucuresti – Ploiesti care trebuia deschisa maine, nu e nici pe departe gata.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply