Legal issues in Social Media

La Athenee Palace Hilton, Bucuresti se desfasoara astazi conferinta Legal Issues in Social Media 2011. Sala este plina de juristi, reprezentanti ai companiilor si ai departamentelor legale, dar si ale caselor de avocatura pentru a invata ce inseamna partea legala in Social Media. Si pentru ca internetul inca este o necunoscuta, intrebarile curg si discutia este aprinsa inca de la inceput.

Asa in primul panel, discutam despre ce ar face o companie pe internet. Cum ar reactiona in urma unor lucruri aparute pe internet. Care este best practice-ul legal in zona de online. Dar si la ce sunt bune retelele sociale pentru departamentele de HR, cum se recruteaza oamenii observandu-le activitatea online sau doar informandu-se asupra personalitatii lor.

  • Datele scrise pe Facebook spre exemplu (ale angajatului companiei), sunt date publice? Sau scrise personal? Se pot folosi de companie?
  • Sa scrii in retelele sociale ca lucrezi la o anumita companie?
  • Credeti ca se poate refuza un angajat din cauza profilului sau public din social media?
  • Cum reactioneaza o companie in conditiile in care angajatul face o boacana in social media?

Pe mine ma veti vedea la ora 11:30 in discutia despre Internetul si drepturile de autor, dar si studiul de caz al frunzei.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply