Litoralul romanesc – degeaba [1]

Avem un litoral, cum procedam?

Pai nu procedam in nici un fel. Stam … nu facem nimic si stam. Avem doar ce ne-a ramas. Sau lucruri facute de mantuiala.
Pai sa o luam punctual: avem hoteluri… de cand sunt astea? De … zeci de ani de zile. Nu avem vreun hotel nou care sa fie construit direct, doar … ce s-a preluat si ce s-a reparat sau i s-a vopsit fatada.
Avem hoteluri goale, lasate in paragina. Si noi ne chinuim pe litoral din cauza de lipsa de cazare. De ce nu reparam, sau demolam sau reconstruim hotelurile / casele in paragina? Pentru ca ele sunt pe niste terenuri, terenuri ce dau la mare si se vand scump. Sau pentru ca sunt in litigii, iar pana se termina procesul lucrarile sunt sistate si nu castiga nimeni.

Trecand cu masina am vazut sambata seara …. o groaza de oameni cu cheile in mana pe langa strada, sau cu pancarte pe care scria cazare. Sambata seara? Atunci trebuia sa fie totul plin, iar nimeni sa nu mai caute case, camere, sau orice. In schimb nu iti zice nimeni ca hai la mine ca e mai ieftin decat la celalalt, sau la mine iti dau apa calda si sapun de ala … nu ca la celalalalt.
In schimb, avem doar niste oameni lazy, pe marginea drumului, ce stau cu cheile si pancartele atintite catre masini si … asteapta sa le pice vreun fraier caruia sa ii dea o camera prafuita cu mobila veche, ce scartie, pe care acesta sa isi odihneasca oasele dupa ce isi cheltuie banii in statiuni, asta daca ii mai raman bani dupa ce plateste camera. …

Hotelurile arata cam asa…

914659366 871eacc245 o

Si acum stau sa ma intreb, care e diferenta dintre hotelul asta … si un camin de facultate? Faptul ca in hotelul asta ai ceva pe jos peste ciment?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply