Lumina

Cea mai luminata noapte a anului. Aceasta este.

Gandeste-te cumva ca ai putea sa petreci o noapte in intuneric. Intuneric deplin. Fara luna, fara stele, fara bec, fara lumanare, fara telefon. Ar fi frig. Ar fi infricosator. Ar fi pustiu, negru, rece si dureros.

Afara e o caldura ciudata. Si nu se simte decat in noaptea asta. Miroase a placut. (a nu se citi miroase placut). Miroase a liniste, se simte pace, se simte bine. E o senzatie unica, ce te face sa plutesti, ce te face sa iesi jumatate pe balcon de la etajul 8 si sa stii ca nu vei cadea.
Sa aduci lumina de inviere in casa … inseamna sa implinesti tot ceea ce ai luptat in ultimele 40 de zile de post (sau nu post). Inseamna sa renasti, sa schimbi, sa inaturi noaptea, sa inlaturi intunericul, raceala si durerea.

Prin foc, totul renaste. Primind lumina, primesti focul; renasti. Te schimbi, gandesti altfel, esti mai bun si traiesti.

Pentru cat timp? Doua ore pana mananci si stingi lumanarea? Te schimba cu ceva sarbatorile? Sau sunt … doar o alta noapte in care iesi in oras, treci pe la biserica si te opresti in club? Nu de alta dar acuma e liber la pacatuit 😉

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Lumina

Leave a Reply

%d bloggers like this: