Lupta pentru continutul media pe internet

Lupta pentru continutul media pe internet

Saptamana asta s-au intamplat trei lucruri foarte tari pe net. Fara legatura cu acestea, trebuie sa notez ca in timpul uraganului Sandy s-au urcat pe Instagram 1.5 milioane de poze, cu uraganul bineinteles, undeva la 10 poze pe secunda.

In schimb ieri a aparut pe net un raport care spunea ca twitter pregateste filtre pentru pozele urcate de utilizatorii sai. Ceea ce inseamna ca atunci cand urci o poza pe twitter, poti sa o imbunatatesti cu filtrele specifice, luminozitate, culoare si cam ce alte prostii vedeti pe net.

La cateva ore dupa aceasta, probabil ca raspuns, Instagram vine si anunta profilele publice ale utilizatorilor.  Iar aceasta este miscarea pe care multi o asteptau cu mult inainte de a fi cumparati de Facebook. Ati intreba pentru ce? Ei bine pentru asta. Pentru a putea vedea profilele si pozele utilizatorilor de Instagram intr-o singura galerie foto. Pana acum cam toata lumea ar trebui sa aiba pagina personala publica. A mea e deja la instagram.com/piticu21

instagram.com screen capture 2012 11 7 20 43 9

Stati ca nu s-a terminat.
Imediat dupa aceasta a venit randul Facebook sa lanseze ceva. Drept urmare si ei si-au updatat aplicatia pentru IOS si au pus si ei aceleasi filtre pentru poze.  In plus au adus si pentru utilizatorii IOS posibilitatea de a face galerii foto si multi-upload de poze direct de pe telefon. Asa cum era disponibila pentru Android de ceva timp.

photo

 

Ok. De ce se intampla asta?

Lupta pentru continutul media.

Toata lumea se lupta acum pentru continutul media. Se lupta de fapt pentru poze. Nu se mai gandesc la stocare si bandwith, pentru ca acestea s-au ieftinit repede. Se lupta sa aiba acele poze, pe care le pot vinde la un moment dat sau le pot folosi in alte media sau doar pentru ca vor sa fie ei propietarii lor. Pentru ca atunci cand urcati pozele pe net, poza nu mai e a voastra, poza devine propietatea lui Facebook, Twitter, Instagram sau unde urcati voi poza. Iar acestia spera sa si profite de pe urma acestui fapt.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply