M-au contactat de pe bestjobs

Trebuie sa ma laud, am primit un telefon in seara asta de o firma de recrutare, s-a prezentat domnisoara cu voce suculenta. Ca de obicei si mi-a zis ca are o oferta pentru mine prezentandu-mi compania. Si se apucase sa turuie pana cand am oprit-o. Bai … stai ca eu ii cunosc pe astia despre care vorbesti tu 🙂

Si cand zic ca ii cunosc spun ca ii stiu de la directori, sefi externi si implementatori. Tipa imi trimite pe mail o oferta de job pe care o stiam de la toti cei care au fost in firma aia, ce reprezinta, ce ofera si asa mai departe.

Nu comentez oferta si nici nu cred ca ii voi da curs, pentru ca stiu ce implica jobul ala. Drept urmare trebuie sa comentez aspectele. Se da o firma care are sucursala in Romania, patronul e strain si nu se pricepe la ce se intampla pe aici, stie sa ajunga la firma si sa plece acasa, eventual vorbeste cu clientii si realizeaza contracte. Firma nu stie sa vorbeaca si sa isi caute singura clienti, asa ca apeleaza la o companie de recrutare de personal. Drept urmare compania de recrutare publica anunt pe internet, se uita dupa potentiali candidati si ii contacteaza. Dar oare stiu ei ce reprezinta chestiile alea de le am eu trecute in CV din 2005, pentru ca de atunci nu mi-am mai actualizat eu CV-ul. Nu prea cred … si drept urmare asa se realizeaza angajarile pe spranceana. Bine ca avem sesiuni de training dupa aceea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: