Mamaia

Acum 15 ani Mamaia, statiunea Mamaia era tot ce iti puteai dori de la litoralul romanesc. Am plecat atunci de acasa cu un dublu-radio-casetofon cu baterii, muzica, doua paturi si niste slanina. Am ajuns in Mamaia si primul lucru pe care l-am vazut la 7 dimineata era o mare albastru vanat, o culoare pe care n-am mai vazut-o de atunci. Imediat plaja s-a animat cu oameni, poze cu maimuta, vaporase si popcorn facut la gratar de carbuni. Am dormit pe plaja, pe nisip, un nisip fin si parfumat.

Noaptea era linistita, cupluri care se plimbau pe plaja. Am dormit langa Cazino, pe plaja. Am dat paturile, am ascuns casetofonul intr-un gard, bineinteles ca nu l-am mai gasit. N-am facut biletele in troleu (pe vremea aia erau troleibuze in Mamaia) si m-au prins nasii, m-au dus la politie, am ascultat Nana-Lonely in Aro.

Pe strada mare din Mamaia nu aveai loc sa arunci un ac atunci, te impiedicai de lume. Nu gaseai o banca libera decat la 6 dimineata, cand trecea politia si patrula.

Acum centrul e pustiu. In plin sezon.

 

Si scump. Al dracu de scump. Nu zic ca in alte statiuni de pe litoral nu e la fel de scump, dar aia cel putin au apa calda, au locuri de parcare. Au plaja curata si apa fara alge. Iar ospatarii sunt draguti cu tine.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: