Manipularea prin poze este o greșeală sau ordin

Manipularea prin poze este o greșeală sau ordin

Să urmărim retorica ăstora din România. De fapt dacă stai puțin mai în spate și te uiți de aici vezi și care sunt direcțiile, impunerile, presa liberă, presa subjugată, presa care nu are voie să pună întrebări, presa care … de fapt care presă.

Dacă v-ați uitat aseară la conferința lui Koveși ați fi văzut că de fapt acolo nimeni nu a avut voie să pună vreo întrebare, toți au venit cu întrebările pregătite, aprobate, cu background și toate detaliile prestabilite în sedințele de partid redacție. De fapt nu cred că exista vreun jurnalist (exceptie vreo doi) care să știe subiectul conferinței de presă. Chiar și Tolontan a venit cu intrebările pregătite de acasă, întrebări manipulatoare, care să încerce să o prindă pe Koveși pe picior greșit, să poată sa obțină un răspuns pe care să îl toace mai târziu. Dar despre conferință mai vorbim.

În schimb, este grav că la aceste evenimente, ne apucăm de manipulat prin poze.

E grav că deși suntem stat membru al UE, cu drepturi depline, începând de la nu știu care partid ne cere ca simbolurile europene să dispară din retorica din presa românească. Eu nu vad asta ca pe o greșeală a fotografului ci ca e pe o manipulare intenționată.
20180214204039 IMG 4082 01

În această poză făcută de Octav de  Inquam Photos, steagul Uniunii Europene este vădit ascuns în spatele lui Koveși. Ca să nu se vadă, ca să nu se implice UE în asta, ca să se manipuleze astfel. Trist este faptul că astea încep să apară.

Nu, eu nu o consider nici greșeală și nici o eroare. Nu accept astfel de explicații atât timp cât România are două steaguri. Unul al UE și tricolorul. Sutem stat suveran și independent, dar facem parte din această uniune.  Iar Koveși este exponent al acestui stat, care face parte din această uniune. Orice altă exprimare, este greșită și rauvoitoare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: