Maraton de vaccinare în 6 centre din București

Maraton de vaccinare în 6 centre din București

În timp ce numărul infectărilor cu coronavirus se menține ridicat, iar autoritățile se gândesc să instituie noi restricții, va fi organizat un nou maraton de vaccinare.

În timp ce nimeni nu promovează acțiunea de vaccinare, iar fiecare este pentru el, atunci aici este publicat acest anunț. Te vaccinezi ești mai sigur pentru ziua de mâine. Nu sper ca blogosfera* să facă ceva în acest sens, pentru că nici nu mai există și nici nu a fost ”rugată” de nimeni din conducere. Așa încât public eu și mă gândesc că Google mă va băga în seamă.

Maraton de vaccinare in București

În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Colegiul Medicilor din Municipiul București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează o amplă acțiune de vaccinare în 6 centre din București.

245688340 4658416030843221 6308589356001520389 n

Începând de vineri, 22 octombrie, ora 8:00*, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populației, prin intermediul a 49 fluxuri de vaccinare deschise în centrele următoare:

  • Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
  • Sector3: Biblioteca Națională* (start 16:00) (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen)
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).


Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” București, instituție de prestigiu, cu experiență în pregătirea specialiștilor din domeniul sănătății, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicina militară.

Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național.

Programul centrelor de vaccinare va fi non-stop. Evenimentul se încheie luni la ora 08:00

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Pentru vaccinare în București sunt deschise și mai multe centre de vaccinare de tip drive-thru.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply