Masina si iarna

Cum la noi e iarna cam jumatate de an, avem aceleasi probleme ca si englezii cand la ei apar 5 centimetri de zapada. Bine, englezii n-au vazut in viata lor zapada, asa ca la 5 centimetri se blocheaza totul si se uita speriati unii la altii ca nu stiu ce sa faca. La ei se blocheaza strazile pentru ca ei nu au pluguri din constructie, n-au avut niciodata nevoie de ele, la noi se blocheaza pentru ca astia nu vor sa circule cu ele sa deszapezeasca.

Ma rog, pe toate strazile astea circula masini, daca la englezi aia raman blocati in zapada sau fac tampenii de genul asta …

La noi romanasii zic ca la 5 centimetri de zapada sau la o temperatura de -7 grade lumea e a lor si daca ei nu pleaca primii din parcare pierd coada de la semafor.
Cum ieri a fost putin mai racoare in Bucuresti, un -7 toata ziua, m-am amuzat de toti cei care plecau din parcari direct fara sa isi incalzeasca masinile, urmand ca pe strada sa se trezeasca ca le ingheata parbrizul, ca nu vad nimic sau ca instalatia aia de sufla aer in masina nu le dezabureste geamurile.  Mai misto a fost iarna asta oferta de la benzinarii: lichidul de parbriz de sub -30 de grade ingheta la -5. Am patit-o eu, a patit-o si Arhi. Dar eu baiat destept, am stat frumos in parcare inca 5 minute pana cand s-a topit parbrizul, dupa care m-am aruncat pe strada. Un destept cu Sandero aseara, a zis ca el e batman. Si avea parbrizul inghetat, masina rece, la semafor  pe strada s-a trezit sa dea cu lichid de spalat parbrizul. Instant s-a facut o pojghita frumoasa pe care stergatoarele o ignorau cu mare placere. Asa ca dupa ce s-a facut verde (culoarea asta o vezi ) baiatul cu Sandero si geamurile inghetate si aburite pe interior a plecat la lupta cea mare prin intersectie, facand stanga, dreapta, adunand claxoane si injuraturi. Si asta pentru ca n-a stat el 2 minute in parcare sa incalzeasca masina, sa astepte ca i se dezghete parbrizul sau sa se incalzeasca aeroterma.

Cum incalzesti masina iarna?

Eu sunt curios cati dintre voi faceti ca ala de mai sus, plecati pur si simplu ca se incalzeste ea pe drum. Eu spre exemplu plec cu 5 minute mai devreme sa dezghet masina sau sa o incalzesc inainte sa plec la drum. Pornesc motorul, astept un minut sa isi trosneasca toate alea amortite pe acolo, o urc in 2000 de ture, o las turata 2 minute, dupa care masina e incalzita si frumoasa si plec cu ea la drum. Intre timp se dezgheata si geamuri se incalzeste si clima totul e perfect.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply