Masuri de securitate noi la Facebook

Well, it happened. Dupa ce mi s-a intamplat mie, vezi aici, dupa ce s-au hackuit profilele lui Sarkozy si al lui Zuckerberg, Facebook baga direct noi masuri de scuritate. Si drept urmare, evitati sa va loggati imediat pe facebook daca schimbati locul de unde faceti asta intr-un interval de timp foarte scurt. Spre exemplu daca mergeti pana la Istanbul dimineata, va loggati pe Facebook de acolo si va intoarceti seara acasa, Facebook va crede ca incercati sa fraudati sistemul si ca se loggeaza altcineva in locul vostru. Si asta chiar daca folositi acelasi cookie, acelasi laptop si acelasi browser. Drept urmare va veti trezi cu asta:

suspicious facebook

Si daca ii dati ca e ok, ati pus-o la propriu. De  ce? Pentru ca pozele prietenilor vostri arata asa:

poze prieteni facebook

Adica in toate aplicatiile alea cretine prietenii vostri s-au taguit si au acolo numele afisat pentru 2, 3 pixeli intr-o zi de nastere. Culmea, pot sa fie si dedesubt. Ei bine voi, ca masura de securitate va trebui sa stiti cine e Aura Xuleasca din lista voastra de prieteni de pa Facebook si drept urmare sa ii recunoasteti poza din pozele ei de pe facebook.

Acum sa va vad, am trecut prin asta si am injurat cumplit cand m-am trezit cu o poza a unui prieten, pe care culmea il stiam, taguit de la spate. Adica da, il stiu pe om cum arata din fata, dar de la spate, intr-un club, sa-l recunosc, cum dracu?

Si cum asta a ajuns pe CNN, inseamna ca vom vedea o groaza de noi conturi de facebook blocate. Ce puteti face? Curatenie in poze, curatenie in lista de prieteni, mai mult, tre sa le stiti toate pozele prietenilor lor. Cine stie cum va conectati pe alta retea si va treziti ca nu mai puteti intra in facebook.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: