Munca romaneasca, stocare in cloud de la RDS

Munca romaneasca, stocare in cloud de la RDS

Pentru ca am deja 20 GB gratuiti pentru stocarea in cloud de la RDS mi-am facut repede back-up la fisierele de pe Desktop. Nu ca as avea nevoie de ele, ci pentru ca daca sterg cei 10 GB de pe desktop, sa stiu ca i-as putea recupera de undeva. E acelasi lucru pe care il faceam inainte cand scriam pe DVD-uri informatia de pe calculatoare, ca sa o avem disponobila mai tarziu si nu o foloseam niciodata (asa am eu acum 30 kg de DVD-uri acasa pe care nici nu le mai pot citi, pentru ca nu mai am un DVD-rom functional).

Revenind, RDS a lansat ieri un serviciu de stocare in cloud pentru abonatii sai. Tarifele sunt modice, spatiul de stocare e de asemenea modic. Adica 20 GB gratuit pentru abonatii sai, dar si tarife de 3 lei adaugate la factura pentru ceva mai multa stocare.
Pentru ca e disponibila in cloud, pe serverele RDS, fisierele sunt accesibile de oriunde, de pe aplicatii pe iPhone si telefoane Android, dar si de pe calculatoare folosind o aplicatie de windows. Aplicatia de pe Windows e destul de ciudatica. Nu functioneaza ca celelalte aplicatii de cloud, aratandu-ti cat mai ai de sincronizat, daca aceasta sincronizare e corecta, dar nici daca a terminat de sincronizat. Si daca tot ziceam eu ca am 20 de giga in cloud, de la RDS, aplicatia mea imi afiseaza o cifra, serverul din cloud imi afiseaza o alta cifra. Mai mult imi zice ca sunt fara spatiu desi mai am loc de urcat vreo 10 Giga. (da, am un desktop de 10 Giga)

digi storage1

Stocarea de la RDS ofera si conectare cu dropbox. Dar nu iti trage fisierele de pe dropbox acolo. Si mai ofera un feature pe care nu l-am inteles foarte exact. Ar vrea sa faca un fel de share, via internet, al fisierelor si folderelor de pe un calculator. Practic n-am incercat de pe alta unitate sa accesez spre exemplu folderul temp de pe calculatorul meu (locul unde tin pozele si alte lucruri care pleaca online si nu imi raman pe calculator).

Voua va merge? Activarea aplicatiei se face din contul vostru de pe Digicare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d