Nebunii Romaniei. Flaviu Cernescu s-a catarat pe cosul de la Pitesti

Nebunii Romaniei. Flaviu Cernescu s-a catarat pe cosul de la Pitesti

La Pitesti, la CET sud era planificat sa existe unul din cele mai mari CET-uri din tara, care trebuia sa produca energie electrica si abur pentru Arpechim, dar si incalzire pentru orasul Pitesti. Pentru a evita poluarea, CET-ul asta avea si un turn impresionant. Mult mai mare decat ce avem noi in Bucuresti, turnul de la CET Sud, aflat in exploatare.

La Pitesti, turnul CET-ului are 280 de metri. Cosul de fum nu a fost folosit niciodata, pentru ca a venit revolutia si aparent nu a mai fost nevoie ca sa fie terminat vreodata. De altfel, o data cu inchiderea Arpechim si centrala termica de acolo si-a incetat activitatea, iar orasul Pitesti incepe incet, incet sa treaca pe incalzire individuala.

 

Oricum, Flaviu Cernescu s-a catatat pe acest cos de fum. Imaginile de mai jos sunt extraordinare. Dar mai ales descrierea. Pentru ca acest cos de fum avea scara de urcat pe el. Insa asa  cum era normal, aceasta a fost distrusa de timp sau de oameni. Ce a ramas sunt niste bucati de scara pe care te poti sui. Iar de sus se vede asa.

 

Si a aparut si pe Mashable.

Cosul de fum din Pitesti, este al doilea cel mai mare cos de fum din Romania si unul din cele mai inalte din Europa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply