Noul metropotam.ro – din ciclul asa nu

Ce dracu e asta frate?

Bun. Asa arata noul metropotam.ro, site informational despre locuri din Bucuresti, evenimente, concerte si altele. Toate bune si frumoase pana aici.

Poza de mai sus e facuta pe o rezolutie de 1024 x 768. Rezolutie pe care eu nu o mai folosesc de mult, insa Anca pe laptopul ei da. Drept urmare asa s-ar vedea siteul pe rezolutia aia. Daca e sa luam niste cifre de folosinta, ne uitam la piticu.ro unde 1024 x 768 este folosit  de cei mai multi vizitatori 30,06%, in timp ce 1280 x 1024 de doar 23% dintre oameni. (sursa gtop.ro pentru ca trafic.ro nu executa cum trebuie).

Si acum sa ne gandim la utilizarea lui metropotam.ro. De ce s-ar fi nevoit schimbarea layoutului? Pentru ca dupa un anume timp, nu-i asa, afacerea trebuie sa creasca si trebuie improspatata. Drept urmare pe langa functionalitati noi, o revitalizare grafica a unui site este necesara. Din functionalitatile noi pe care ni le prezinta metropotam in articolul asta (link ca se pierde din  prima pagina) vedem un meniu nou, unde n-am vazut din prima ce se misca, ce trebuie sa se miste si ce se schimba, arhivele articolelor afisate random si mai multe articole random in dreapta.

Acum, eu stau stramb si ma intreb, ce sens are sa faci un site nou, daca el nu e browsuibil. Mai ales daca nu poti sa vezi tot ceea ce trebuie sa vezi, sau daca nu poti sa clickuiesti meniul ala daca nu vezi ce se intampla in el?

Da, categoric, crestem piata, ne dezvoltam suntem exclusivisti. Va cred, dar asta inseamna ca nu veti creste acum, ci mult dupa, ca nu veti mai avea vizitatorii pe care i-ati avut pana acum, pentru ca e greu de citit, urmarit, browsuit. Si pentru cine naiba faceti situl asta daca nu pentru miile de vizitatori pe zi?

Eu vizitatorul x am pentium 2 si pe calculatorul asta am optimizat piticu.ro sa se deschida cum trebie, pe calculatorul asta am optimizat serverul sa sustina cererile de apache in fiecare zi si pe un pentium 2 am optimizat baza de date sa execute interogarile corect.

Hey zicea Stan ca internetul nu e pentru oricine, dar sa strici un site de rezonanta doar pentru tine … e cam mult.

Sa  nu uit. Aviz si magnificilor care tot pun pe situri reclama in stanga si in dreapta, voi stiti ca ea nu e vazuta de juma de internet?  Dar ca va face afisare?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: