Nu mai avem bani vechi.

În conformitate cu prevederile art.18 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 1 decembrie 2006, Banca Naţională a României a demarat acţiunea de retragere din circulaţie a bancnotelor şi monedelor din vechea emisiune monetară.
Însemnele monetare din vechea emisiune, aflate în circulaţie, se vor înlocui treptat, de către Banca Naţională a României, până la data de 31 decembrie 2006. În perioada 1 – 31 decembrie 2006, însemnele monetare menţionate vor fi acceptate la plată, de către toţi agenţii economici şi celelalte instituţii, aceştia având obligaţia de a nu le mai repune în circulaţie şi de a le depune la unităţile bancare unde au conturi deschise.
Concomitent, unităţile instituţiilor de credit au obligaţia de a nu mai repune în circulaţie vechile însemne monetare primite de la populaţie, agenţi economici şi celelalte instituţii şi de a le depune la sucursalele Băncii Naţionale a României.
În intervalul 1 – 31 ianuarie 2007, însemnele monetare din vechea emisiune, care şi-au pierdut puterea circulatorie la data de 1 ianuarie 2007, vor putea fi preschimbate, fără taxe şi comisioane, la Banca Naţională a României – sucursalele Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timiş, precum şi la unităţile instituţiilor de credit şi ale Trezoreriei Statului.
Începând cu data de 1 februarie 2007, bancnotele şi monedele metalice menţionate vor putea fi preschimbate fără taxe şi comisioane, pe perioadă nelimitată, la Banca Naţională a României – sucursalele Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timiş, prin prezentarea la ghişeu sau remitere prin poştă.

Sursa: comunicat BNR

Sunt curios daca astia se vor si tine de cuvant

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Nu mai avem bani vechi.

Leave a Reply