Nu putem arunca zapada

Dupa cum probabil stiti, saptamana trecuta a nins in Bucuresti. A fost un viscol mic, astfel incat Capitala Romaniei a ramas blocata in zapada, fara nici o ruta de transport auto functionala pentru o zi intreaga. Tiruri blocate pe strazi, masini inzapezite, premierul si armata care imparteau ceai oamenilor.

La o saptamana dupa ninsoare, situatia arata in halul asta. Zapada e in continuare pe strazi, traficul e in continuare greu, gheata peste tot, damburi de zapada peste locuri de parcare si asa mai departe. Si ninsoarea continua.

Ieri primarul general, Sorin Oprescu a facut o conferinta de presa, in cadrul comandamentului de iarna in care tipa ca disperatul la operatorii de salubritate sa arunce cu solutii de topit zapada pe strazi. El tipa, el a fost auzit, nimeni n-a aruncat cu nimic pe nicaieri. Ninsoarea din seara asta, cu aia 4 centimetri de zapada depusi au fost batatoriti de masini si topiti sub rotile inghetate. In schimb muntii de zapada sunt la locul lor.

De ce?

Dupa cum stiti, probabil din povesti, legende si de la parinti, in anii trecuti zapada se arunca in Dambovita. Pentru ca e o apa curgatoare, pentru ca era cel mai la indemana canal si pentru ca pusa acolo, zapada nu incomoda pe nimeni. Oricum raul e inghetat. Si se topea primavara urmandu-si cursul natural si normal.

Tot Sorin Oprescu se lauda ca i-a cerut ajutorul ministrului mediului ca sa ii gaseasca acesta un loc in care sa arunce si sa depoziteze zapada. Hopaaa! Adica Capitala Romaniei, Bucuresti nu are unde arunca zapada, dintr-o iarna normala. Si daca anii trecuti zapada se arunca in rau, acum zapada asta stransa de pe strazi, polueaza. Drept urmare la groapa de gunoi nu poate fi dusa. Oricum groapa de gunoi e plina ochi. Si nici pe camp nu poate fi dusa, pentru ca acolo unde va fi depozitata se va crea balta si lac la primavara, va putrezi pamantul si ce e in zapada asta il va strica atat de rau incat acela nu va mai inverzi.

Si totusi, nu ninge in fiecare an? Sau anul asta ei credeau ca nu va mai ninge in  Bucuresti, pentru ca a nins la Cluj-Napoca inainte? Cum sa nu ai un loc unde sa depozitezi zapada, drept urmare sa lasi zapada in mijlocul strazii? Atunci cine a dat contractele de deszapezire firmelor astora daca stiau ca nu au unde sa arunce zapada?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: