PCLinuxOS

Din ciclul cum ne jucam iarasi cu linuxuri, in speranta ca mai gasim cate un linux care sa si mearga frumos azi avem PCLinuxOS.

logo sucker

LiveCD-ul e dragut, mi-a vazut tot mai putin de placa video. E dragut, mergea in ram, insa in afara de faptul ca imi bazaia CD-ul de fiecare data … 512 MB de ram ii erau suficienti ca sa functioneze.
Spre diferenta de altele, cica pe sistemul asta ar merge niste efecte 3D. Eu n-am reusit sa pornesc efectele.
Partea draguta e ca … de pe live cd mi-a vazut placa de sunet si auzeam muzica, in schimb dupa ce l-am instalat pe sistem n-a mai vrut sa se auda. Ramane de studiat.
Totusi nu vrea sa isi dea shut down, sau stand by din taste, dar si asta mai trebuie sa studiez.
In schimb merg tastele speciale de laptop.

In rest … il recomand pentru oricine vrea sa isi foloseasca calculatorul la orice … mai putin jocuri. Are tot de la ultimul mozilla, la media player, la player de mp3, flash si video integrat in webpage.

Are careva idee cum fac un memory stick bootabil? 🙂

Update: M-am gandit ca parca am scris prea comercial chestia asta. Atunci hai sa va zic ca avem KDE ca si desktop, kernelul 2.6.18.8 si recunoaste cam orice component dintr-un sistem normal. Ah … si ca o chestie windows like, dupa sunetele de startup si log off, avem refresh la desktop 🙂

Si … uite load:

21:58:45 up 50 min,  3 users,  load average: 0.18, 0.22, 0.18

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply