Pentru ca filmul trebuie reinventat

Degeaba vorbim despre filme si premiile  pe care romanii le obtin la festivalele de film. Degeaba vorbim despre finantarile de la Loteria Romana, sau de bugetele acordate filmelor romanesti, atat timp cat noi nu reinventam felul in care sunt produse filmele de aici. Of Doamne, doar daca iesim pe strada avem atatea subiecte si motive pentru a face drame, comedii, filme SF, orice … aici in Romania. Scenaristi? D-astia n-avem, dar cred ca orice blogger ar putea scrie un scenariu de film.

Pana una alta trebuie sa ne uitam la felul in care noi consumam si privim filmele. Cam cine apreciaza arta? Sau cine se duce in vama sa se bata? Cine e Mihaita? Cine mai este Mihaita acum?! Critici de film? Oh, astia sunt o groaza … ce urmeaza dupa asta … mai greu, cine se uita si aplica … iarasi mai greu. Am vazut un film ca a facut succes iar regizorul inca isi bea sampania din cupa si se lauda. Nimic mai mult … sa vina altcineva in loc.

Anonimul. Festivalul de film care trebuie sa readuca cinematografia romaneasca acolo unde trebuie. Festivalul care trebuie sa ridice nivelul productiilor de film, iar acolo trebuie sa ajunga doar cei care stiu cum se face si ce urmareste un film. Nu productiile seci, facute de dragul artei, care se pierd in detalii … sau te mai miri cum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: