Pentru ei

Salvaţi Copiii derulează până pe 15 mai campania “Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai coborât privirea”, o campanie de informare a publicului cu privire la prevederea 2% din Codul Fiscal. Prin intermediul acestei prevederi, fără generarea unor costuri suplimentare, orice contribuabil poate sprijini în mod direct, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, asigurarea educaţiei pentru copiii aflaţi la marginea societăţii, lipsiţi de orice şansă.

Conform ultimelor studii, 70.000 de copii nu merg la şcoală, fiind nevoiţi să muncească pentru a-şi asigura hrana zilnică. În ceea ce priveşte numărul de copii ai străzii, în Bucureşti au fost identificaţi 830 de copii, în Constanţa 200 iar în Brasov 120, mulţi alţii fiind prezenţi în toate oraşele mari ale ţării. Totodată, un număr semnificativ de copii abandonează şcoala, abandonul şcolar triplându-se în 2007 faţă de anul 2000.

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv, Salvaţi Copiii. “Contribuţia fiecărei persoane este esenţială pentru continuarea programelor de educaţie pe care le asigurăm anual unui număr de 2.200 de copii. Mulţumim tuturor celor care au redirecţionat 2% din impozitul pe venit în 2008 către Salvaţi Copiii. Datorită lor am reuşit să strângem 103.000 euro, bani ce au fost folosiţi pentru asigurarea educaţiei pentru 423 copii din 18 comunităţi defavorizate.”

Copiii înşişi se vor implica în informarea adulţilor asupra dreptului pe care îl au. Pe data de 6 mai 2009, va avea loc în Bucureşti în locaţii centrale o amplă campanie stradală la care vor participa peste 45 de copii şi voluntari Salvaţi Copiii.

Până la data de 15 mai fiecare contribuabil/salariat poate ajuta un copil să meargă la şcoală. Cu 80 de lei se poate asigura o gustare pentru un copil, timp de 8 zile. Tot cu aceeaşi sumă se pot cumpăra rechizitele de bază pentru un copil.

Salvaţi Copiii îsi propune ca, prin banii colectaţi în 2009, să ajute 550 de copii să beneficieze de suport educaţional.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: