Phishing cu Ministerul de Finante

Tara asta e minunata, iar romanii sunt foarte inventivi. Astazi avem phishing de la Ministerul de Finante. Nu n-a iesit nimeni la pescuit, dar s-a trimis un mail in numele ministerului cum ca se va returna o suma. In pagina imediat urmatoare credulul care  ar da click ar intra pe mfinante.com – care este un site ce nu apartine ministerului de finante –  ar trebui sa isi introduca datele personale dar si codul cardului.

NU introduceti aceste date personale pe nici un site neverificat. Ministerul de Finante romanesc nu are dezvoltata o astfel de solutie prin care va cere datele personale sau datele cardului dumneavoastra, plus ca pagina mfinante.com nu apartine institutiei de stat mai sus mentionate.  Siteurile verificate va atentioneaza asupra faptului ca este o conexiune securizata si autorizata, asa cum vedeti in poza cu plata online de la RDS.

Cand vom avea si protalul e-romania, atacurile de acest fel se vor mari.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: