Phishing nou

V-ati plictisit deja  de spam-ul de la Raiffeisen bank, sau de reclamele de la ei total cretine si inoportune unde se vede cum banii pleaca de la tine din geanta … eventual la banca.

Ei bine, uite-i ca s-au diversificat. Acum ne invata ca ne putem proteja cardurile la tranzactiile pe internet.

Si dupa asta ne mai intrebam de ce romanii nu cumpara pe internet, de ce romanii sunt slabi la siguranta banilor, de ce se trezesc cu porcarii si rate la banci de care nu stiu, de ce se trezesc datori sau rau platinici desi isi platesc ratele asa cum trebuie.
Pai e simplu, pentru ca nimeni nu ii invata ce si cum. Tehnic e simplu. Banca nu iti cere niciodata datele de card, alea le-ai dat pe hartie la banca. Dupa care nici un alt site nu iti va cere niciodata datele de card, cel mult le dai seria cardului cu care nu pot face nimic. Decat sa iti extraga bani din el. Dar si acolo este doar UN SINGUR operator de tranzactii financiare online in Romania. El se numeste epayment si e facut de GECAD. Daca nu vedeti sigla epayment si linkul lor atunci nu sunt buni. (bine stiu ca mai exista o firma in .ro, dar nu o cunosc asa ca nu o recomand)

In rest … situl de phishing e asta: http://www.secure2gw.com/ssl/3DSecure si il puteti marca ca spam aici sau aici

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: